Home » Bærbar computer » 6 gode tips, før du køber bærbar til studiet
6 gode tips, før du køber bærbar til studiet

6 gode tips, før du køber bærbar til studiet

Share

En bærbar til studiet er en balance mellem pris, mobilitet og kræfter. Her giver vi dig vores tips til at finde den rette maskine

1 Skærm

Det er rart at have en stor skærm at arbejde ved, især hvis man multitasker eller arbejder med store grafiske projekter. Bærbare med store skærme fylder dog mere i tasken og har typisk ikke så lang batterilevetid som dem med mindre skærme. Så overvej, hvilken balance mellem skærmstørrelse, mobilitet og batteritid der er ideel til dit behov. Især hvis du vælger en stor skærm, er det vigtigt, at opløsningen ikke er for lav. Gå generelt ikke under Full HD (FHD, 1920 x 1080 px).

2 Ydelse

De fleste bærbare i det prissegment, vi tester her, har rigeligt med processorkræfter til at håndtere stort set alle opgaver. Det er i grafikydelsen, den største forskel ligger. Er det en maskine til Office-opgaver, internet og filmstreaming, du har brug for, er der intet at bekymre sig om. Arbejder du derimod med medieopgaver eller ønsker mulighed for at game på computeren, bør du gå efter en maskine med en stærk grafikchip. Du kommer langt med Apples M1-chip eller Iris Xe-løsningen, som følger med de nyeste Intel-processorer.

Bærbare computere [STORTEST]: Her får du mest bærbar for pengene

3 Porte

Se også:  Spar gode penge på en bærbar - her er de bedste Black Friday-tilbud

Gemmer du dine filer i skyen og har det fint med din bærbares skærm, tastatur og touchpad, er det ikke sikkert, du behøver at gå så meget op i udvalget af forbindelser. Er du derimod afhængig af at kunne tilkoble forskelligt tilbehør, er det vigtigt, at der er de rette porte. De fleste Windows-computere tilbyder et varieret udvalg. Hos Apple får du derimod kun Thunderbolt, som godt nok understøtter mange standarder, men ofte kræver kostbare adaptere.   

4 Trådløse forbindelser

En port til kablet internet er fortsat til stede i visse maskiner, men Wi-Fi er normalen, når det gælder bærbare computere. Læg mærke til, om der er Wi-Fi 6 – den nyeste standard. Nogle bærbare tilbyder også indgang til sim-kort, så du kan gå på det mobile internet, når du er på farten. Til trådløs tilslutning af hovedtelefoner, højttalere osv. er der Blueooth i stort set alle markedets bærbare. Det er dog værd at holde øje med hvilken generation af Bluetooth. Gå efter Bluetooth 5.0 eller derover.

Se også:  Samsung lancerer lette laptops med store kræfter og stærke priser

5 Tastatur og touchpad

Ofte er det her, at det begynder at gå galt, hvis du bevæger dig for langt ned ad prisstigen. Det er en dårlig strategi at spare lidt håndører for at ende med et elendigt tastatur og en uresponsiv touchpad. Det er dine daglige arbejdsredskaber, så de bør være i orden. Mange pc-brugere vælger dog at tilslutte en ekstern mus til computeren, da de ikke kan affinde sig med en touchpad i det daglige arbejde.

6 Styresystem: 

Det vel nok mest afgørende valg er styresystemet. Selvom en Windows-pc måske har et par porte ekstra, vælger man næppe maskinen af den grund, hvis man er Apple-tilhænger. Det er i høj grad en vane- og en smagssag, hvad man er til. Begge systemer kan køre al nødvendig studiesoftware. En Mac taler dog bedre sammen med mobilen, hvis man har iPhone, mens Windows taler bedre sammen med Android.


TAGS
Bærbar computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S