Home » Hjemmeunderholdning » Zappiti Pro 4K HDR [TEST]: Nørdet medieafspiller er næsten for meget af det gode
Zappiti Pro 4K HDR [TEST]: Nørdet medieafspiller er næsten for meget af det gode

Zappiti Pro 4K HDR [TEST]: Nørdet medieafspiller er næsten for meget af det gode

Share

De primære tilslutninger er naturligvis HDMI, og der er en separat udgang kun til audio. En phono-bøsning er mærket ”Zero signal”. Den bruger man til at forbinde afspillerens jord direkte til en stikkontakt og undgå støj fra eventuelle stelsløjfer i et anlæg. Denne teknik lader til at være det nye sort i visse cirkler, og jeg set priser over 10.000 kroner for specialkabler til formålet. Zappiti kunne rent elektrisk have opnået det samme med et 3-polet strøm­indtag og eventuelt en Ground Lift-omskifter på bagpanelet.

Et komplet Zappiti-system til film-backup starter med en specialbygget NAS. Den har indbygget drev til læsning af indholdet på optiske diske og efterfølgende krypteret lagring på op til otte harddiske, som tilsammen kan rumme op til 1600 UHD-, 3200 Blu-ray-, 19.200 dvd- eller 192.000 cd-diske.

Krøllet brugerflade

Fjernbetjeningen taler sit eget sprog. Den er stor, fjerlet og har masser af knapper, der i min optik ser ud, som om de er hældt på med løs hånd. Brugerfladen omfatter menuer og ikoner på skærmen, og mange af funktionerne kan man også styre med en – gerne trådløs – tastatur/mus-kombination.

For at det ikke skal være løgn, kan man downloade ikke færre end fem apps til sin Android-smartphone. Jeg har prøvet Zappiti Music Control på min musiksamling og er undervældet. Den har også kun fået 2,1 ud af 5 stjerner af 32 brugere på Play Butik.

Hvis jeg sammenligner medieafspilleren med et dyrt smart-tv, bliver jeg ikke imponeret over dens respons. Den er ikke vildt sløv, men jeg er ofte usikker på, om jeg nu har trykket eller klikket rigtigt.

Fjernbetjeningens brug af tekst, tal, bogstaver og symboler på de ikke lige logisk grupperede taster kan være en udfordring for andre end de mest hardcore brugere. En god app ville være at foretrække.

Heldigvis kommer medieafspilleren med et læs præinstallerede trailere i 4K/UHD-kvalitet, og dem har jeg frydet mig over at se på den bedste af mine skærme. Det er til at forstå, for video-bitraten fra en Blu-ray kan komme op på 115 Mbps, hvor 4K-streaming ifølge Zappiti er begrænset til 16 Mbps. Tilsvarende kan audio-bitraten fra en rippet disk være helt op til 24 Mbps mod blot 0,5 Mbps (512 kilobit/sekund) ved streaming, men det kræver selvfølgelig mere end en billig lydbar at realisere dette potentiale.

Endelig har jeg sammenlignet et par af trailerne med mine egne UHD-diske (med de samme titler), og jeg kan bekræfte, at sikkerhedskopierne virkelig har fået det hele med over på harddisken.

Aktuelt har Zappiti ingen distributør eller forhandlere i Danmark, men henviser i stedet til sin onlinebutik store.zappiti.com/en. 

TAGS
filmstreaming
medieafspiller

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S