Home » Hjemmeunderholdning » Zappiti Pro 4K HDR [TEST]: Nørdet medieafspiller er næsten for meget af det gode
Zappiti Pro 4K HDR [TEST]: Nørdet medieafspiller er næsten for meget af det gode

Zappiti Pro 4K HDR [TEST]: Nørdet medieafspiller er næsten for meget af det gode

Share

Især har det været en udfordring at finde ud af, hvordan man rent lavpraktisk får indholdet af sine diske flyttet over på harddiske. Altså ripper krypterede, kopibeskyttede filer – med grafisk information og metatags.

Dette job bør efter beskrivelserne kunne klares med den dyre NAS RIP-løsning – som Zappiti ikke har tilbudt mig at låne, og jeg derfor ikke har prøvet. Jeg har dog skrevet følgende til firmaets outsourcede support: 

“Is it possible to rip encrypted/copy protected BD content for use with the above device [den testede medieafspiller] WITHOUT buying one of your NAS drives?”

En Damien har sendt mig dette ikke-svar:

“I am not sure to understand your question. Indeed you can use another model of NAS (as Synology or Asustor for example) instead of our Zappiti NAS. So you can rip and save your data on this type of NAS and you can use it to access and playback your video files on the Zappiti Player.”

Jeg har sikkert formuleret mig dårligt, for jeg prøvede blot at få at vide, hvordan man får data fra et eksternt drev over i Zappiti’en. Det Asus-drev, som jeg bruger til cp-ripping, bliver nemlig ikke genkendt og accepteret via nogen af de i alt fem USB-porte på medieafspilleren.

En af mine EISA-venner har forklaret, hvad der egentlig sker: Zappiti gemmer en disks indhold på harddisken i krypteret form, så det kun kan afspilles – ikke redigeres eller bruges til at producere en kopi af den originale disk. På den måde bliver proceduren lovlig, fordi man blot tager en backup af sin egen disk – som man allerede har betalt for. Dette kræver en særlig hardware-platform med tilhørende software, og det får man åbenbart ikke i et almindeligt diskdrev.

Hvis man vil rippe film, er der altså tilsyneladende ingen vej uden om at investere 2699 euro (godt 20.000 kr.) i en NAS RIP plus nogle store sedler i en eller flere harddiske.

Indhold, som man på en eller anden måde har fået lagt ind på en NAS, kan Zappiti Pro 4K HDR til gengæld spille. Hos mig gælder det især fra cd’er, men diverse video-demoer har jeg også kunnet vise.

Hi-fi-lækkerier

Zappiti Pro 4K HDR er bygget som en Oppo-maskine fra den Blu-ray-guldalder, vi nørder stadig længes tilbage til. En kampvægt på 7,5 kg fortæller, at det ikke er nogen billig plastikslæde, man får. Her er alt af metal, og forarbejdningen er helt suveræn. Til mere professionelle installationer kan man tilkøbe beslag til rackmontering.

Strømforsyningen er selvklart lineær og analog – ingen Switch Mode her! – og baseret på en vildt overdimensioneret R-kerne-transformator (avanceret ringkerne).

»Den er bygget som en maskine fra den Blu-ray-guldalder, vi længes tilbage tiL.«

Bag det nedklappelige frontpanel er der intet diskdrev, men bare to 3,5” harddisk-båse til mekaniske drev uden holder. Hvis man føler sig rig nok til at købe ssd-drev, er man nærmest tvunget til at handle hos Zappiti, som fremstiller en kompatibel mekanisk adapter til 2,5”-drev – men tilsyneladende ikke sælger den i løs vægt.

Medieafspilleren skal være på internettet, for at den kan tilgå skyen og en database med information om den film, man på en eller anden måde har fået rippet og valgt til afspilning. Denne forbindelse kan være kablet eller trådløs, og til den sidste løsning er der et par store antenner på bagpanelet.

TAGS
filmstreaming
medieafspiller

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S