Home » Hjemmeunderholdning » Zappiti Pro 4K HDR [TEST]: Nørdet medieafspiller er næsten for meget af det gode
Zappiti Pro 4K HDR [TEST]: Nørdet medieafspiller er næsten for meget af det gode

Zappiti Pro 4K HDR [TEST]: Nørdet medieafspiller er næsten for meget af det gode

Share

Franskudviklede Zappiti Pro 4K HDR er en medieafspiller, som primært henvender sig til filmentusiaster, der ikke vil nøjes med streamingtjenesternes billed- og lydkvalitet. Kræs? AODs Knud Søndergaard bliver udfordret …

Som EISA-medlem deltager denne signatur ikke alene i test og kåring af vinderne af de eftertragtede Awards. Jeg indgår også i et globalt netværk af kolleger, som jeg kan dele erfaringer med og spørge til råds. Og nogle gange åbner der sig overraskende muligheder.

Et aktuelt eksempel er Zappiti, som jeg aldrig havde hørt om, men det franske firma havde fundet mig hos EISA og tilbød mig at prøve et spændende produkt, der ser ud og føles som hi-fi, men egentlig er en pc med avancerede multimedie-faciliteter.

Zappiti kan sammenlignes med amerikanske Kaleidescape, der nok er bedre kendt og ligger i et langt højere prislag. Begge mærker står for et bredt program af medieafspillere med tilbehør til både fritstående brug og komplette installationer i selv de største hjem samt fly og både.

Dedikeret til filmsamlere

Nogle nørder har det med film, som andre har det med bøger. Deres skatte optager enhver vandret flade, hvor de ligger hulter til bulter, så det kan være svært at finde lige netop den version af en kultfilm, der skal vises.

Så kan det være smart at have en backup af sine optiske skiver liggende på en eller flere harddiske i en server, hvorfra de kan vælges med en fjernbetjening eller et museklik.

Den testede medieafspiller har to drevpladser til HDD/SSD i 3,5” formfaktor. Med 16 TB-diske i båsene bliver der kapacitet til bit for bit-kopier af 400 UHD, 800 Blu-ray, 4800 dvd- eller 48.000 cd-diske. Og hvis der behøves endnu mere plads, har Zappiti udviklet en NAS RIP-løsning med en optisk disk-læser og otte båse.

Helt tanket op koster denne kasse 8291 euro (godt 60.000 kr.), som skal lægges til de 799 euro (cirka 6000 kr.) for afspilleren. Mange penge, men stadig peanuts i forhold til amerikanske Kaleidescape.

Android-platformen udgøres af en Quad-Core ARM Cortex-A53 CPU, en Mali T-820 GPU og et Realtek RTD1295-chipsæt, som understøttes af 2 GB RAM plus 16 GB flash-hukommelse.

 

Se også:  Prisvenlig streamingtjeneste giver danskerne mere indhold

Omkring halvdelen af pladsen i medieafspilleren optages af to båse (forrest) til traditionelle harddiske. Til højre ses den massive strømforsyning, og al den digitale elektronik er klemt ned på et enkelt printkort (til venstre).

Rip, rip og rip

Jeg synes selv, at jeg har været godt rundt i Zappitis dokumentation – både den trykte manual og firmaets hjemmeside. Jeg synes også, at visdomsordene har det som den ovennævnte film- eller bogsamling: Der er masser af dem, men strukturen har jeg svært ved at få øje på.

TAGS
filmstreaming
medieafspiller

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S