Zalman fx70 [TEST]: Naturlig udluftning

Zalman fx70 [TEST]: Naturlig udluftning

Share

Den sidste af testens kølere er noget af en boomerang, idet den er en helt igennem passiv model. Den satser udelukkende på naturlig udluftning til at føre varmen væk. Til gengæld er den fuldstændig lydløs.

Det er en smukt udformet køler med en dejlig mørk og skinnende overflade, der dækker den store køler og de seks varmerør. Den er dog noget af et uhyre, idet den måler 110 x 140 x 158 mm, så det er ikke ligefrem oplagt at putte den i en lille, lydløs HTPC.

Den fungerer heller ikke vanvittig godt i et stort kabinet: Under fuld belastning kunne den simpelthen ikke håndtere test-cpu’ens varmeudledning. Efter omkring ti minutter nåede den op på 100 grader, hvilket fik cpu’en til at køre langsommere, og maskinen begyndte at halte. 100 grader?

Se også:  Standardkøling vs. tower-køling vs. alt-i-en [TEST]: Hvad er bedst?

Det er den slags temperaturer, man laver te ved. Dette fandt sted under 100 % belastning med Prime95. Under gaming kom den aldrig over 70, så det har åbenbart noget at gøre med brugen. Vi er i tvivl om målgruppen for sådan en køler. Den er for stor til en lille, lydløs pc, og i en konventionel pc skal man bruge flere ventilatorer til at flytte rundt på luften. Er det så ikke oplagt at have en koblet på cpu’en?

Nøgletal

zalman-fx70-

Zalman fx70 – CPU-køler

Omgivende temperatur: 23.2°

Temperatur ubelastet: 26°

Kerne (gennemsnit): 22°

Temperatur belastet: 58°

 

Zalman fx70
3
Del denne