Home » TV » YouSee varsler: slukker for de sidste analoge tv-kanaler
YouSee varsler: slukker for de sidste analoge tv-kanaler

YouSee varsler: slukker for de sidste analoge tv-kanaler

Share

Den 9. februar 2016 slukker YouSee endegyldigt for det analoge
tv-signal. Det betyder, at kunder med et billedrørs-tv skal finde en ny
løsning, hvis de fremover skal se fjernsyn. Lukningen sker for at skabe
mere plads i kabelnettet til højere bredbåndshastigheder og sikre, at
kapaciteten rækker til det stigende streamingbehov

Det luftbårne analoge sendenet blev slukket af staten tilbage i 2009. YouSee valgte dengang at køre det videre på udvalgte kanaler som en ekstra service for kunder med fjernsyn af ældre dato. Men nu er det slut.

Tiden er løbet fra den gamle teknologi, som optager for meget plads i kabelnettet og derfor må vige pladsen for at lade fremtiden komme til.
”Efterspørgslen efter de analoge kanaler daler, mens behovet for hurtigere bredbånd stiger. Samtidig er vores tv-vaner under forandring. Vi streamer i langt højere grad og går i tv-arkivet og bestemmer, hvad vi vil se hvornår. Alt det nye kræver plads, og den får vi, når vi slukker de analoge kanaler,” siger René Brøchner, direktør for YouSee.

Se også:  Kæmpe nytårskaos hos YouSee - tom skærm efter Discovery exit

Lukning til glæde for flertallet

Der findes ikke tal for, hvor mange kunder der bliver berørte af det analoge sluk. YouSee vurderer, at omkring 40.000–80.000 husstande stadig har et analogt tv som deres primære fjernsyn. Dertil skal tilføjes de fjernsyn, som står rundt omkring på børne- og soveværelser, i sommerhuse mm.

”Det var hensynet til kunderne, der gjorde, at vi i sin tid fortsatte med de analoge tv-kanaler. Og det er igen hensynet til kunderne, der nu gør, at vi lukker ned. For selvom der er nogen, der skal ud og finde sig en ny tv-løsning, kan vi med lukningen langt bedre udnytte kapaciteten i vores net, så den kommer flertallet af vores kunder til gode,” siger René Brøchner.

YouSee varsler allerede nu, så kunderne har mulighed for at finde alternative løsninger til det fjernsyn, de har i dag. Og uanset hvorvidt man køber et nyt tv eller tyr til en digital tv-boks, bliver resultatet, at man får mere for pengene fremover. Som Grundpakkekunde har man i dag med sit analoge fjernsyn adgang til at se fem ud af pakkens 25 kanaler. Fremover vil man kunne se samtlige af de kanaler, man betaler for.

Se også:  Pas på falske mails fra YouSee

Fakta:
• Alle analoge kanaler lukkes d.9. februar 2016. I alt er der tale om 23 kanaler: DR1, TV 2, DR Ramasjang, TV3, Kanal 5, TV3+, 6’eren, Kanal 4, TV 2 Charlie, TV 2 News, MTV, Animal Planet, Discovery Channel, TV3 SPORT 1, ID Investigation, Eurosport, National Geographic Channel, Nickelodeon, CNN, Disney XD, Cartoon Network, VH1 og BBC Brit.
• En analog tv-kanal optager lige så meget plads i kabelnettet som seks digitale tv-kanaler
• YouSee har siden staten slukkede det analoge sendenet i 2009 ikke modtaget analoge tv-signaler. Det er YouSee selv, som omformer de digitale tv-signaler, så de bliver analoge.
• Kunder der berøres af det analoge sluk kan enten købe et nyt fjernsyn eller en digital tv-boks, der omformer det digitale signal til et analogt, som fjernsynet er i stand til at håndtere.


TAGS
tv-kanaler
Yousee

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S