Home » TV » YouSee afskaffer MPEG2-signalet
YouSee afskaffer MPEG2-signalet

YouSee afskaffer MPEG2-signalet

Share

Landets største tv-udbyder, YouSee, vil fremover satse fuldt på HD TV. Allerede fra næste måned ophører selskabet med at distribuere en række tilvalgskanaler i det gamle format, og den 2. april kommer det store hug, når 30 kanaler i YouSee’s brede tv-pakker ikke længere sendes i MPEG2

”Vi har tøvet med at tage denne beslutning, for det kan tvinge en mindre del af vores kunder til at skulle købe nyt tv. Men vi har sat som mål, at alle vores digitale kanaler senest med udgangen af 2015 skal være opgraderet til HD, og så får vi brug for de kanal-pladser, der i dag bruges til at dobbelt-distribuere tv-kanalerne i det gamle format,” siger afdelingschef Lars Techen Nielsen, YouSee.

Beslutningen omfatter alle de digitale kanaler, der også sendes i HD-kvalitet og dermed findes i to forskellige versioner. De forsvinder altså ikke fra YouSee’s tv-pakker, men vil fremover kun blive sendt i HD.

”Man behøver ikke nødvendigvis at købe nyt udstyr for at se tv, selv om man har en ældre MPEG2-modtager. Mange af de berørte kanaler sender vi også som analogt tv, og det har vi ingen aktuelle planer om at afskaffe,” siger Lars Techen Nielsen.

Se også:  Stream video til mobilen uden at betale for brug af data

YouSee skønner, at ændringerne vil berøre maksimalt 50.000 af YouSee’s i alt 1,2 millioner kunder. Det er husstande, som for flere år siden har investeret i 1. generations digitale tv-apparater eller modtagerbokse, som var udstyret med MPEG2-modtager. Siden 2010 er der stort set kun solgt digitalt udstyr med de nyere og mere effektive MPEG4-modtagere, som anvendes til HDTV.

Et tilsvarende skifte fra MPEG2 til MPEG4 blev gennemført på det luftbårne, digitale sendenet, DTT-nettet, i januar sidste år som resultat af en beslutning i Folketinget.

En nem måde at teste, om man bliver berørt af lukningen af MPEG2-signalet, er at undersøge, om man kan se DR HD (DR3 fra mandag 28. januar). Den distribueres kun i MPEG4-format, så kan man se den på sit tv i dag, vil lukningen af MPEG2-signalet ikke få konsekvenser.

Se også:  Stream video til mobilen uden at betale for brug af data

Når eksisterende MPEG2-kanaler fremover opgraderes til HD, nedlægges MEPG2-versionerne af disse kanaler.

Den 12. februar stopper YouSee med at distribuere MPEG2-versionerne af kanaler, der er købt som Ekstrakanaler. Det drejer sig om: 6’eren, Animal Planet, CANAL9, Discovery Channel, Disney Channel, dk4, ESPN America, Eurosport, Eurosport 2, Kanal Sport, MTV Danmark, Nat Geo Wild, Nickelodeon, TLC, TNT, Viasat Golf.

Den 2. april stopper YouSee med at distribuere MPEG2-versionerne af 30 kanaler i de tre brede tv-pakker. Det drejer sig om: DR1, TV 2, TV3+, Kanal5, 6’eren, CANAL9, CANAL8 SPORT, TLC, Discovery, TNT, MTV Danmark, dk4, TV 2 Regionerne, Disney Channel, Nickelodeon, TV3 SPORT 1, Eurosport, Eurosport 2, Kanal Sport, Animal Planet, YouBio Trailerkanal, TV Guiden, SVT1, SVT2, NRK1, ARD, ZDF, NDR, RTL og Ekstrakanalen. Disse kanaler vil derefter kun blive distribueret i én digital version, dvs. HD. Kanaler markeret med distribueres desuden også i analog version.


TAGS
HD TV
MPEG2
Yousee

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S