Home » Andet » You’ll never walk alone
You’ll never walk alone

You’ll never walk alone

Share

Alt og alle kan spores med en lille gps-dims, men er det ved at gå for vidt?

Spor din bil, mc, båd eller børnene hurtigt via din mobil.” Citat fra en annonce for en gps-tracker. Interessant rækkefølge. Det er dejligt at se, at der er nogle, som har styr på prioriteringerne.

Andre forhandlere tilbyder gps’er med indbygget mikrofon specielt til overvågning af børn: ”Du kan ringe trackeren op og aflytte, hvad der foregår i lokalet, helt automatisk og lydløst.” Vi får desuden at vide, at den også er ”egnet til brug i køretøjer, da den er nem at gemme.”

Er det kun mig, der bliver grebet af et let ubehag?

Privatlivets … ufred

I USA fik en kvinde ved navn Theresa Troeckler et anonymt tip om, at nogle sporede hende. Hun blev opfordret til at kigge på sin bils undervogn. Og ganske rigtigt: Der sad en gps-tracker i en magnetisk beholder. Efter måneders tovtrækkeri lykkedes det hende at få producenten til at hoste op med navnet på den, der havde købt apparatet. Det viste sig at være en mand, som Troecklers ekssvigersøn havde betalt for at placere gps-trackeren. Svigersønnen benægtede ingenting, og da sagen kom i retten, afviste dommeren, at der var tale om noget ulovligt. Ingen invasion of privacy.

Se også:  8 biler med vilde lydanlæg

Tillid er godt, kontrol er bedre

I Danmark bliver det mere og mere almindeligt, at arbejdsgivere monterer gps-trackere i de ansattes firmabiler. En arbejdsgiver har udtalt til Ekstra Bladet, at han finder denne praksis nyttig: ”Jeg ansatte en mand på Sjælland, og det viste sig, at han ikke lavede en dyt. Han startede klokken 10 og tog hjem klokken 14. Det er ikke for sjov, vi giver 400-500.000 kroner i løn.” Nej, naturligvis ikke. Men hvis sælgeren ikke sælger noget, er det så ikke tilstrækkelig grund til at give ham sparket? Og hvis han sælger som et geni i de fire timer, skulle man så ikke beholde ham?

Se også:  Ford parkerer bilen for dig

Sens unique

Naturligvis kan en gps-tracker bruges til noget fornuftigt. Til noget, der ikke er så klamt som at aflytte et barns samtaler med kammeraterne eller spilde tid på at aflure en sælger, når et enkelt blik på salgstallene kunne have givet svaret. Et eksempel:

Min mor parkerede engang under en ferie i Paris bilen, noterede sig gadens navn og gik ud for at shoppe. Da hun skulle tilbage til bilen, var hun faret vild. Men herre-gud, hun kendte jo gadens navn, og bilen var temmelig karakteristisk. Ja tak, dengang (i 1970). I Danmark var den nærmest opsigtsvækkende. Men i Paris? Det var en Citroën. Og gadenavnet var Sens Unique. Det betyder ”ensrettet”. Der gik unægtelig nogle timer, før hun omsider fandt stedet.

Her kunne en gps-tracker have løst problemet. Men gps var ikke opfundet dengang, så min arme mor måtte slide sine såler flade. Hun fik anledning til at se på temmelig mange Citroëner.


TAGS
Bil
transport

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S