Yoga 900: En hybrid bærbar fra øverste hylde

Yoga 900: En hybrid bærbar fra øverste hylde

Share

Lenovo Yoga 900 er en 13,3″ hybrid bærbar der kan anvendes som normal bærbar, eller hvis man ønsker at fokusere på touchskærmen kan benyttes i stand-, telt- eller tablet tilstand.

Alt dette gøres muligt af urrems-hængslet, der udover at give Yoga 900 et ganske specifikt udtryk, gør det muligt at dreje skærmen 360 grader. Hængslet er subtilt forbedret, det giver sig udtryk i, at hængslet yder større intern modstand. Der kan især mærkes, når man benytter touch i bærbar tilstand.

Et andet kendetegn ved Yoga 900 er dens karakteristiske tynde silhuet, den måler 14,9 mm hvor den er tykkest, og vægten er overkommelige 1,29 kg.

Metallegeringen på over og undersiden udstråler sammen med metalhængslet gedigen kvalitet. Den bærbare føles behagelig at holde på, en fornemmelse der i endnu højere grad gælder kunstlæderet, der dækker indersiden af den bærbare. Håndledsstøtten sikrer en behagelig komfortabel og tempereret tasteoplevelse.

Se også:  Lenovo Miix 510 [TEST]: Stilsikker Surface-konkurrent til fornuftig pris

Tastaturet har fået en sjette række, så funktionstasterne deler ikke længere plads med tallene som på forgængeren. Tastaturet på Yoga 900 er en fornøjelse at bruge, vandringen er kort men de klassiske u-formede Lenovo taster har et dejligt fast feedback. Det er et glimrende tastatur også til længere tids brug.

Clickpad er blevet lidt mindre, hvilket er en skam, selv om tastaturændringerne har gjort det nødvendigt. Vi oplevede at brugsoplevelsen var i orden, selv om pinch- og zoom-operationer foregår meget mere gildende via touchskærmen.

Mere power, mere tid
Lenovo Yoga 900 skiller sig også ud fra sin forgænger ved den kraftigere hardware. Den testede model har en Intel Core i7-6500U dual core-processor på 2,5 GHz med understøttelse af Turbo Boost 2.0, det gør at den bærbare kan håndtere opgaver, som de hidtidige Core M udstyrede modeller ikke var egnet til. Der er hele 16 GB ddr3 ram, en 256 GB M.2 ssd med læsehastigheder på 464 MB/s og skrivehastigheder på 302,5 MB/s.

Se også:  Asus ROG GL502VM-FY110T [TEST]: Kører godt – men til høj pris

Med den kraftigere hardware er der introduceret en kabinetblæser i metal, der skal kunne køle systemet 20 procent mere effektivt end var tilfældet hos forgængeren. Yoga 900 bliver heller ikke overdrevent varm, men man må leve med et højere lydniveau i de perioder hvor blæseren for alvor går i gang.

Del denne