Home » Hovedtelefoner og højttaler » Yamaha WX 010 [TEST]: MusicCast for begyndere
Yamaha WX 010 [TEST]: MusicCast for begyndere

Yamaha WX 010 [TEST]: MusicCast for begyndere

Share

Yamaha udfordrer branchens multirum-firmaer med et sortiment, som begynder på niveau med Sonos’ baby, men fortsætter hele vejen op til super-high-end

Multirum, streaming og trådløse højttalere er de tre ting, der rykker i lydverdenen lige nu. Det dominerende mærke på disse områder er Sonos, som tilbage i 2002 – mens hi-fi-firmaerne stadig prøvede at fylde deres kunders stuer med masser af stereo- og surroundgrej – bare ville gøre det nemt og bekvemt at høre musik derhjemme.

Operationen lykkedes, og patienten døde ikke. Tværtimod har amerikanske Sonos sekunderet af Bose som en anden gøgeunge skubbet de traditionelle spillere ud af reden og er løbet med en stor del af omsætningen på markedet for lydprodukter.

Se også:  Gaming-headsets [STORTEST]: Giv spillet ekstra dybde med god lyd

En alt for stor del, mener japanske Yamaha, som tidligt så potentialet i streaming og casting, og lancerede sin MusicCast-teknologi i 2003. Derefter skete der dog ikke alverden før i 2015, da MusicCast blev relanceret med et ordentligt brag som firmaets overordnede platform for størstedelen af dets brede sortiment.

Hvad er MusicCast?

MusicCast er Yamahas bud på en multirum streaming-teknologi, der kan forsyne op til 10 kompatible produkter i lige så mange rum med trådløse audiosignaler via et almindeligt Wi-Fi-hjemmenetværk. Produktprogrammet omfatter ikke bare trådløse højttalere i forskellige størrelser, men også lydbarer, AV- og hi-fi-receivere, trådløse streaming-forstærkere og aktive netværkshøjttalere.

Aktuelt er der 38 medlemmer, og det gør MusicCast til markedets klart største streaming-familie med alt, hvad du behøver til at møblere et helt hjem med lyd til alle rum fra en ambitiøs hjemmebiograf og ned til køkkenet eller soveværelset.

Med 38 produkter i MusicCast-familien har Yamaha aktuelt markedets
bredeste og dybeste sortiment til alt fra hjemmebiografer til natborde.

Lydkvaliteten er heller ikke begrænset til Bluetooth-niveau eller andre komprimerede formater.

Alle MusicCast-enheder understøtter High-Resolution Audio op til 24-bit/192 kHz. Dette kan lyde som overkill i forbindelse med små højttalere og systemer, men det er uhyre smart, hvis man har downloadede eller rippede lydfiler i cd-kvalitet eller højere. Så slipper man for at tage hensyn til afspillernes eventuelle begrænsninger eller arbejde med flere formater, når man vil streame fra en computer eller NAS-server.

Noget af det unikke ved MusicCast er det store antal kilder, som teknologien kan håndtere, samt mulighederne for at linke signalerne på kryds og tværs i et system. Denne fordel er ikke begrænset til digitale signaler.

Yamaha WX 010 i hjemmet

Hvis du f.eks. spiller vinyl på en pladespiller, som er tilsluttet AV-receiveren i hjemmebiografen, kan du også høre denne musik over enhver anden MusicCast-enhed på det samme netværk.
Yamaha samarbejder med flere streaming-tjenester. Her i Danmark vil Spotify nok være det mest oplagte valg, men Napster, Qobuz og JUKE! popper også op på kildemenuen.

Yamaha WX-010
  • Lydkvalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Design
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Yamaha WX-010 er en gennemtænkt trådløs højttaler, som spiller godt og har en musikalsk lydgengivelse. Den er skræddersyet til Yamahas MusicCast-miljø, men er også nem at bruge både som en selvstændig enhed og i systemer med ”fremmede” Bluetooth-produkter.

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Yamaha MusicCast WX-010
TAGS
højtaler
lydkvalitet
MusicCast
trådløs højtaler
yamaha WX 010

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S