Yamaha WX 010 [TEST]: MusicCast for begyndere

Yamaha WX 010 [TEST]: MusicCast for begyndere

Share

Yamaha udfordrer branchens multirum-firmaer med et sortiment, som begynder på niveau med Sonos’ baby, men fortsætter hele vejen op til super-high-end

Multirum, streaming og trådløse højttalere er de tre ting, der rykker i lydverdenen lige nu. Det dominerende mærke på disse områder er Sonos, som tilbage i 2002 – mens hi-fi-firmaerne stadig prøvede at fylde deres kunders stuer med masser af stereo- og surroundgrej – bare ville gøre det nemt og bekvemt at høre musik derhjemme.

Operationen lykkedes, og patienten døde ikke. Tværtimod har amerikanske Sonos sekunderet af Bose som en anden gøgeunge skubbet de traditionelle spillere ud af reden og er løbet med en stor del af omsætningen på markedet for lydprodukter.

En alt for stor del, mener japanske Yamaha, som tidligt så potentialet i streaming og casting, og lancerede sin MusicCast-teknologi i 2003. Derefter skete der dog ikke alverden før i 2015, da MusicCast blev relanceret med et ordentligt brag som firmaets overordnede platform for størstedelen af dets brede sortiment.

Se også:  Philips Fidelio B5 [TEST]: Smart surround-alternativ
Hvad er MusicCast?

MusicCast er Yamahas bud på en multirum streaming-teknologi, der kan forsyne op til 10 kompatible produkter i lige så mange rum med trådløse audiosignaler via et almindeligt Wi-Fi-hjemmenetværk. Produktprogrammet omfatter ikke bare trådløse højttalere i forskellige størrelser, men også lydbarer, AV- og hi-fi-receivere, trådløse streaming-forstærkere og aktive netværkshøjttalere.

Aktuelt er der 38 medlemmer, og det gør MusicCast til markedets klart største streaming-familie med alt, hvad du behøver til at møblere et helt hjem med lyd til alle rum fra en ambitiøs hjemmebiograf og ned til køkkenet eller soveværelset.

Med 38 produkter i MusicCast-familien har Yamaha aktuelt markedets
bredeste og dybeste sortiment til alt fra hjemmebiografer til natborde.

Lydkvaliteten er heller ikke begrænset til Bluetooth-niveau eller andre komprimerede formater.

Alle MusicCast-enheder understøtter High-Resolution Audio op til 24-bit/192 kHz. Dette kan lyde som overkill i forbindelse med små højttalere og systemer, men det er uhyre smart, hvis man har downloadede eller rippede lydfiler i cd-kvalitet eller højere. Så slipper man for at tage hensyn til afspillernes eventuelle begrænsninger eller arbejde med flere formater, når man vil streame fra en computer eller NAS-server.

Se også:  Yamaha YSP-1600/NS SW100 [TEST]: Næsten som ægte surround

Noget af det unikke ved MusicCast er det store antal kilder, som teknologien kan håndtere, samt mulighederne for at linke signalerne på kryds og tværs i et system. Denne fordel er ikke begrænset til digitale signaler.

Yamaha WX 010 i hjemmet

Hvis du f.eks. spiller vinyl på en pladespiller, som er tilsluttet AV-receiveren i hjemmebiografen, kan du også høre denne musik over enhver anden MusicCast-enhed på det samme netværk.
Yamaha samarbejder med flere streaming-tjenester. Her i Danmark vil Spotify nok være det mest oplagte valg, men Napster, Qobuz og JUKE! popper også op på kildemenuen.

Del denne