Home » 3D-printer » XYZ da Vinci Nano [TEST]: Den billigste 3D-printer der dur
XYZ da Vinci Nano [TEST]: Den billigste 3D-printer der dur

XYZ da Vinci Nano [TEST]: Den billigste 3D-printer der dur

Share

Kan en 3D-printer til lige under 2000 kroner bruges til noget fornuftigt? Ja, hvis du er meget tålmodig i alle faser af processen. XYZ da Vinci Nano er den bedste af sin art i det prisleje – selvom det ikke lover så meget

Da den første bølge af 3D-printere skyllede ind over os, var prisen alt for høj for produkterne, så det var ikke realistisk for de fleste af os at lege med de fristende muligheder for at skabe egne figurer.

Nu kommer anden bølge. Og denne printer, XYZ da Vinci Nano, er bestemt mere lovende, omend den ikke er perfekt. 3D-printeren er bestemt ikke dyr. Den koster cirka 1900 kroner, og det er, hvad du kan komme til at slippe for inkjet-papirprintere, der ikke er vildt avancerede.

Har du brug for et samlestykke til dine haveslanger? Find den online, og print den. Mangler du en holder til din hovedtelefon? Print den. Det er faktisk en realitet; med visse forbehold, når det gælder denne 3D-printer.

Da Vinci Nanos konstruktion er nemlig ligeså basal, som den attraktive pris antyder. Der er i bund og grund tale om en plastikkasse med nogle bælter og gevindskruer indeni, som kan flytte printerhovedet rundt. Et uopvarmet, kvadratisk stykke glas fungerer som printbord, hvilket sætter grænser for, hvilke materialer du kan benytte.
Printeren er kompakt, så den kan uden videre placeres på hjørnet af dit hjemmeskrivebord. Printmaterialet hældes ind bagpå printeren i en autoføder. Du slipper med andre ord for en plastikføder placeret oven på kabinettet.

Se også:  Komplet guide: Hop ind i en verden af 3D

Tro mod producentens ønske om at skabe et produkt for alle os mere eller mindre almindelige mennesker er Nanos opsætningsprocedure ganske enkel. Den er nærmest bekymrende simpel til at begynde med. Men det viser sig, at du skal lære en masse om 3D-print undervejs for at få maskinen til at køre.

Kæmper med softwaren

For eksempel fik vi undervejs intet at vide om, at vi skulle sætte et stykke tape på glaspladen, hvilket førte til nogle omgange plastik-svineri. Ok – måske skulle vi have lagt mærke til, at der lå noget maskeringstape i kassen. Men det understreger bare, at du ikke bliver holdt i hånden, når du skal i gang med XYZ da Vinci Nano.

Se også:  Komplet guide: Hop ind i en verden af 3D

Det samme gælder i vid udstrækning for den medfølgende softwarepakke, som gør det muligt at kalibrere og konfigurere printeren, ligesom du kan tilføje de fornødne detaljer, som mere komplekse modeller kræver. Det kunne være begyndervenligt, men her mangler nogle brugertest, før produktet blev sluppet løs. Det er tydeligt.

Fremførslen af printmaterialet foregår som alt andet ved denne printer ret langsomt, men mekanikken fungerer godt.

For at finde ud af, hvor præcis udviklerne har gemt den funktion, du har brug for, giver anledning til mange frustrationer, selvom alt det, du forventer at finde, gemmer sig et eller andet sted.

XYZmaker er den kreative del af softwaren. Den bruges til at skabe dine 3D-konstruktioner eller -modeller med. Den er funktionel, men alligevel så akavet at bruge, at vi måtte slås hårdt for overhovedet at skabe noget, der var tidsforbruget værd. Heldigvis kan du importere objekter i alle de populære 3D-printformater. For eksempel kan du hente designfiler fra onlinegallerier og eller -butikker og printe dem.

Afdækningstapen, der følger med printeren, efterlader en rå underside på de printede objekter. Prøv med andre malertapes.

XYZ da Vinci Nano
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3

Sammenfatning

Testholdet mener:
Set i forhold til prisen får du ingen bedre 3D-printer end XYZ da Vinci Nano. Men genstandene er ikke helt så raffinerede som fra dyrere konkurrenter, og printprocessen går uendelig langsomt. Desuden er softwaren ikke brugervenlig.

Teknisk set:
Byggeområde: 120 x 120 x 120 mm
Lagopløsning: 100-300 mikrometer
Printhoved: 0,3 mm
Hastighed (maks.): 70 mm/s
Forbindelse: USB 2.0
Størrelse: 378 x 280 x 355 mm
Vægt: 4,7 kg
Pris: 1900 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
3D printer
3D-print
XYZ

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S