Home » Mobiltelefon » Sonys nye smartphone er for filmfans
Sonys nye smartphone er for filmfans

Sonys nye smartphone er for filmfans

Share

Xperia 1 har 4K Oled-skærm i biografformat, Dolby Atoms surround-lyd og et trippelkamera, fintunet af folkene bag Sonys professionelle filmkameraer

Sony har valgt årets mobilmesse i Barcelona til at præsentere sin nye topmobil. Den hedder Xperia 1 og der hersker ingen tvivl om hvilket segment Sony går efter.

Xperia 1 går direkte efter titlen som den ultimative mediemobil og leverer, i hvert fald på papiret, rigtig meget guf for filmnørderne.

Biografskærm og surround-lyd

Xperia 1 er den første smartphone på markedet med et knivskarpt 4K Oled-display. Skærmen understøtter HDR, så du får ekstra kontrastdybde i de nyeste film, og den er udformet i biografformatet 21:9. En ”Creator mode” skal desuden sikre at film gengives, som de er tænkt af skaberne.

I pressemeddelelsen bliver der også nørdet igennen med skærmens 10-bits tonegradering (8 bits med 2 bits udligning), som kan gengive en mængde forskellige farver uden forstyrrende banding samt dens understøttelse af det brede farvespektrum ITU-R BT.2020 samt DCI-P3 med farvegengivelses-standarden Illuminant D65.

Lyden leveres af Dolby Atmos-optimerede højttalere, kalibreret i samarbejde med Sony Pictures Entertainment. De skal være i stand til at levere en overbevisende surround-effekt, som hæver filmoplevelsen til et nyt niveau.

Professionel kamerateknologi

Sony har langt om længe hoppet med på multikamerabølgen og forsynet Xperia 1 med tre kameraer på bagsiden. Med 16 mm vidvinkel, 26 mm standard-objektiv og 52 mm tele, er det en konfiguration, der minder om den man finder i Samsung og Huaweis nyeste mobiler. Den giver mulighed for både ekstra brede billeder og zoom uden tab af billedkvalitet.

Se også:  Asus Zenfone 8 [TEST]: Endelig en stærk Android der kan være i bukselommen

Kameraet bygger på teknologi fra Sonys rigtig glimrende α-serie af systemkameraer og arver også disse kameraers evne til at fokuserer på øjet af en person.

Herudover klarer kameraet op til 10 fps AF/AE-sporing (autofokus og automatisk eksponering).

Opløsningen er 12 MP og et lysstærkt F1.6-optik samt en Dual Photo Diods-billedsensor med store 1.4µm pixels skal sikre gode billeder under stort set alle lysforhold samt god skarphed ved motiver i bevægelse. RAW-billeder behandles med en særlig støjreduktion, der lader klarheden intakt.

Til videodelen er der hentet hjælp fra ingeniørerne i Sony’s professionelle kamera-division, der står bag “VENICE”-modellerne, som bruges i nogle af de største Hollywood-film. Brugerfladen er arvet fra disse kameraer, og den særlige Cinema Pro tilstand gør det muligt at filme med forskellige parametre og farveindstillinger, der genskaber stemningen i forskellige filmstilarter.

Der kan skydes 4K HDR i 21:9-format med 24 fps. Xperia 1 lader dig også tage 21:9 stillbilleder fra livevisning eller indspillede klip.

Et nyt hybridstabiliseringssystem, Optical SteadyShot kombinerer optisk billedstabilisering med digitalt trylleri for at sikre smidig og rystelsesfri optagelse.

Se også:  Vildere og dyrere: Her er Apples nye iPhone 13 Pro-modeller
Stærkeste Snapdragon

Skærmen måler 6,5″ og har er beskyttet af Corning Gorilla Glass 6. Med en IP65/IP68-certifiring er Xperia 1 desuden vandafvisende.

Du kan multitaske på den bredeskærm ved hjælp af Side Sense eller en stemmekommando.

Xperia 1 er blandt de første smartphones med den splinternye Snapdragon 855-processor, som er op til 25  hurtigere på cpu og op til 40 procent hurtigere på gpu end forgængeren. Den leverer desuden gigbit hastigheder på 4G-netværket, mens Snapdragon Elite Gaming håndterer processor-intensive applikationer og spil.

Batteriet er knap så imponerende, med blot 3.330 mAh. Men med Smart Stamina, Battery Care og Xperia Adaptive Charging, burde mobilen kunne få det bedste ud af den moderate kapacitet.

Xperia 1 lanceres i slutningen af foråret i farverne sort, lilla, grå og hvid og kommer med Android 9 Pie som styresystem.

Nyt headset

Sammen med den nye mobil lanceres open-ear-headsettet SBH82D. Uformningen er den samme som Xperia Ear Duo og lader takket være sit åbne design omgivelsernes lyde slippe ind, mens man lytter til musik. Headsettet understøtter stemmestyring med både Google Assistant og Siri. SBH82D er tilgængelige i farverne sort, grå og blå og rammer butikkerne i maj.


TAGS
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S