Home » Transport » Xiaomi vil lave elbiler – starter nyt milliardselskab
Xiaomi vil lave elbiler – starter nyt milliardselskab

Xiaomi vil lave elbiler – starter nyt milliardselskab

Share

Xiaomi-grundlæggeren, Lei Jun, investerer næsten 10 millarder kroner i elbilsfirmaet Xiaomi EV, som vil gentænke industrien

Xiaomi, der i øjeblikket bærer titlen som verdens andenstørste mobilproducent, har afsluttet registreringen af Xiaomi EV Inc, som starter op med en kapital på 9,75 mia. kroner.

Lei Jun, grundlægger, formand og administrerende direktør for Xiaomi, bliver den juridiske repræsentant for Xiaomi EV, Inc.

Vil gentænke bilindustrien

Xiaomi er mest kendt for mobiltelefoner, men laver også nogle af markedets mest populære el-løbehjul og har flere andre typer af elektriske transportmidler i sortimentet. At gå ind på elbils-markedet er ikke desto mindre et radikalt skridt for den kinesiske producent.

Se også:  Sporty firhjulstrækker til fornuftig pris: Volkswagen udvider elbilsortimentet

Lige siden Xiaomi annoncerede EV-forretningen i marts 2021, har målet været at gentænke bilindustrien og blive repræsentant for fornyelse af industrien. Den 28. juli påbegyndte Lei Jun rekrutteringen af talenter til den autonome EV-afdeling og modtog efterfølgende over 20.000 ansøgninger. Xiaomi EV-teamet har derefter omhyggeligt udvalgt talenter og dannet et team på omkring 300 medarbejdere.

I løbet af de 5 måneder fra offentliggørelsen af Xiaomis EV-initiativ til den officielle registrering af EV-virksomheden har Xiaomi EV-teamet gennemført massive brugerundersøgelser i form af mere end 2.000 interviewundersøgelser og dertil dybdegående analyser af branchen gennem besøg hos over 10 branche-peers og partnere.

Satser stort på autonom kørsel

Den 25. august annoncerede Xiaomi sit opkøb af teknologiselskabet Deepmotion Tech, der udvikler teknologi til autonom kørsel – en betydelig brik i opbygningen af bilrelaterede teknologier og talenter. Der er i øjeblikket 16.000 ingeniører hos Xiaomi, og udviklings-udgifterne var næsten 10 mia. RMB (9,75 mia. DKK) i 2020.

Se også:  Meget nemmere at oplade elbilen: Snart kan du lade på tværs af udbydere

I mellemtiden rapporterede Xiaomi en rekordomsætning og en overskudsvækst for koncernen i selskabets 2021 Q2-rapportering. I andet kvartal af 2021 udgjorde Xiaomis samlede omsætning 87,8 mia. RMB (85,6 mia. DKK), hvilket repræsenterer en stigning på 64,0% i forhold til sidste år. Det justerede nettoresultat for perioden var 6,3 mia. RMB (6,1 mia. DKK), en stigning på 87,4% i forhold til sidste år.


TAGS
elbiler
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S