Home » Tablet » Xiaomi Pad 5 [TEST]: Stærk teknologi til fornuftig pris
Xiaomi Pad 5 [TEST]: Stærk teknologi til fornuftig pris

Xiaomi Pad 5 [TEST]: Stærk teknologi til fornuftig pris

Share

Her får du en tablet-oplevelse i topklasse, uden at du skal betale en halv bondegård for det

Xiaomi kan noget med at ramme en balance mellem pris og specs, hvor man tænker: ”Wow, kan det virkelig lade sig gøre til den pris.” Det gælder også for den nye Pad 5.

Det er en nydelig og stilren tablet formet i et kantet design, der læner sig op ad det bedste fra Apple og Samsung. Siderne er af aluminium, og det samme er bagsiden, som har et lækkert mat look.

Skærmen er udført i hårdført Gorilla Glass 5. Selvom der er tale om en 11”-skærm er Pad 5 ikke større end iPad, som har en 10,2”-skærm. Arealet er udnyttet bedre.

Man har blandt andet sparet lidt plads ved at lade login ske via ansigtsgenkendelse i frontkameraet. Det fungerer så godt, at du faktisk slet ikke tænker over, at den har været låst, når du tager den i brug.

Det er i øvrigt et frontkamera af de bedre, man har anvendt. Det klarer selfies og videosamtaler på fineste manér. Bagsidekameraet er heller ikke ringe.

Se også:  Stor opdatering på vej til Android-tablets – nu kan du trække og slippe indhold
Nyeste skærmteknologi

Det er især på skærmen, du får smæk for skillingen her. Pad 5 har mere eller mindre fået alt, den kan trække på nye skærmteknologier. Der er HDR10, Dolby Vision og ikke mindst 120 Hz opløsning, hvilket typisk er forbeholdt de dyreste topmodeller.

Den hurtigere opdateringshastighed giver et mere klart og smidigt billede, når du scroller gennem feeds eller menuer og spiller spil. Et WQHD+ ips-panel med 500 nits sikrer samtidig fin skarphed, stærk farvegengivelse og høj lysstyrke.

Højttalerteknologien har man heller ikke været fedtet med. Der er anvendt fire separate højttalerenheder, som understøtter Dolby Atmos, hvilket resulterer i en slagkraftig lyd med stor rumlighed. Her står Pad 5 ikke tilbage for hverken Lenovo eller Samsung. Det er derfor en fremragende tablet til både film og spil.

Produktivitet egner den sig også glimrende til. Den understøtter Xiaomis egen Smart Pen, som kan oplades trådløst, når du placerer den på øverste kant af Pad 5.

Se også:  Apple 3: iPad får horisontalt forsidekamera til videomøder

Her klæber den sig magnetisk fast og trækker strøm samtidig. Pennen følger dog ikke med. Den skal købes separat (koster cirka 600 kroner). Man kan ligeledes få et tastatur til Pad 5 samt diverse covers.

Fin dosering af kræfter

På processorkraft er det ikke den stærkeste i testen. Her er især Apple, men også Lenovo foran. Pad 5 har dog rigelig power til alle typiske tablet-opgaver – produktivitet, film, de fleste spil samt videoredigering i moderat grad.

Pad 5 kommer med ganske gavmilde 128 GB lager som standard, så der er fin plads til at gemme apps og fotos. Batteriet holder også godt og oplades hurtigt med den medfølgende oplader.

Med andre ord: Du kommer ikke til at mangle noget. Med en Pad 5 får du en førsteklasses tabletoplevelse i et prisniveau, hvor de fleste kan være med.


TAGS
Tablet
testvinder
xiaomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S