Home » Smart hjem » Xiaomi Mi Smart Air Fryer [TEST]: Smart stegeovn giver sundere mad
Xiaomi Mi Smart Air Fryer [TEST]: Smart stegeovn giver sundere mad

Xiaomi Mi Smart Air Fryer [TEST]: Smart stegeovn giver sundere mad

Share

En Airfryer behøver ikke fedtstof for at tilberede maden sprødt og lækkert. Xiaomis smarte model kan stemmestyres og har adgang til hundredvis af opskrifter via mobilen

At friterer kræver typisk en ordentlig spand olie lige som der skal betydelige mængder smør til at stege et stykke kød på panden. En Airfryer klarer dog sagerne uden fedt eller i hvert med blot en minimal mængde.

Sprødt udenpå, saftigt indeni

Man kan forveksle den med en varmluftovn, og indrømmet, vi havde svært ved at skelne i starten. Konceptet er langt henad vejen identisk. Varm luft cirkuleres i en ovn. Cirkulationen er dog betydeligt hurtigere i en Airfryer og det gør en forskel. Det er muligt at opnår sprød skorpe og saftigt indre, hvad enten du “fryer” grøntsager, pomfritter, kylling eller andet. Eller sådan burde det i hvert fald være.

Vores store forventninger til den første omgang pomfritter som fik en tur i  Mi Smart Air Fryer blev desværre ikke indfriet helt. Selvom vi gav dem et lille skvat olie var resultatet ikke som en omgang friske fritter direkte fra frituregryden.

De blev møre og de fleste fik en stegt overflade, men ingen var i nærheden af sprøde. De smagte dog ganske udmærket og efter nogle forsøg blev resultatet marginalt bedre. Vi erfarede at man bør have færre fritter i fryeren for at alle bliver tilberedt jævnt. Men når det tager minimum tyve minutter per omgang, kan det godt blive en længerevarende middag, hvis en familie på fire skal have mad.

Se også:  Xiaomi holder MEGA lanceringsevent i morgen - se med her ...
Et væld af opskrifter på mobilen

Fryeren kan dog meget andet end fritter. Faktisk stort set alt. Du kan eksempelvis smide en hel kylling i den og så er den klar og tilberedt på en halv times tid. Det er betydeligt hurtigere end i en almindelig varmluftovn. Du kan også bage en kage i den, fermentere grøntsager eller tø frossen mad op.

Visse opskrifter kan tilgås direkte fra OLED-displayet på fronten, hvor det også en muligt at indstille maskinen manuelt til den varmestyrke (fra 40 til 200 grader) og den varighed man ønsker.  Mere end hundrede andre kan tilgås via Xiaomis app, når du har koblet ovnen på din mobil via Wi-Fi. Her kan du nemt spore dig ind på den opskrift du ønsker, læse fremgangsmåden trin for trin og sende tilberedningsinstrukser til ovnen.  Herfra er det også muligt at forbinde Mi Smart Air Fryer til Google Home eller Amazon Alexa, så du kan stemmestyre madlavningen.

Går du en travl aften i møde, kan du lægge mad i ovnen om morgenen, inden du tager på arbejde og indstille ovnen til at starte tilberedningen i passende tid før du kommer hjem, så maden er færdigtilberedt, når du kommer ind ad døren.

Se også:  Apple HomePod mini: [TEST]: Apples assistent

Med en beholder af non-stick PTFE-belægning, som man kender fra mange spegepander, og en løs grillhylde, som kan man sætte ind, hvis man vil berede mad på to etager, er Mi Smart Air Fryer ret fleksibel. Samtidig er den nem at rengøre. Man tager blot beholderen ud i håndtaget og vasker den i hånden eller opvaskemaskinen. Den er også nydeligt designet, med et hvidt afrundet look og fylder ikke mere end at man nemt kan gemme den væk i et skab.

Nem og billig vej til sundere mad

Mi Smart Air Fryer udretter ikke mirakler. Det er ikke alle typer mad, der blive lige vellykkede efter en tur i maskinen. Men den er hurtig, nem og kræver et minimum af fedtstof, så din madlavning kan blive sundere.

Med en ret beskeden pris på 699 kroner, kan den være et fint supplement til dit måske i forvejen bugnende udvalg af køkkenudstyr eller det kan være en nem og økonomisk overkommelig måde for en studerende at få adgang til en ovn, hvis der ikke findes én i studieboligen.

Pris: 699 kroner


TAGS
madlavning
stemmestyring
xiaomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S