Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Xiaomi Mi 10 Pro: Kinesisk kraftværk

Der er umådelig stærk teknologi i denne smartphone, som dog er knap så gennemarbejdet i detaljen som de bedste konkurrenter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Xiaomi er ikke særlig stor på vore breddegrader, men i andre dele af verden er den kinesiske producent blandt de største.

Faktisk er Xiaomi på globalt plan det fjerdestørste smartphone-brand, så de kan noget. Og det beviser de med det nye flagskib Mi 10 Pro.

Knap så hårdfør

I sit design minder den en del om OnePlus 8 Pro, dog med en marginalt mindre skærm. I modsætning til denne mobil og mange andre topmobiler, er Mi 10 Pro ikke IP-certificeret på nogen måde, og det betyder, at du ikke kan regne med, at den klarer en dukkert i poolen eller en støvet Roskilde-festival. Om det så nogensinde er noget, du vil få gavn af, er ikke sikkert, men det er surt at finde ud af, når det er for sent.

https://www.altomdata.dk/aarets-mest-ekstreme-mobil-xiaomi-mi-10-ultra-har-120w-opladning-og-120-x-zoom/

Her får du en flot lysstærk skærm med 90 Hz opdateringshastighed, dog er opløsningen i den lidt lave ende. Der er indbygget fingeraftrykslæser i skærmen, som reagerer præcist og hurtigt.

Oplader som et lyn

Som de fleste andre i testen kører Mi 10 Pro med en Snapdragon 865, så grundlæggende er hastigheden den samme. Du får 8 GB ram og 256 GB indbygget lager, hvilket er fornuftigt, men der er ikke mulighed for at udvide med hukommelseskort.

Der, hvor mobilen virkelig brager igennem, er på opladning. Det 4500 mAh store batteri kan oplades ved 50 W, og det betyder, at du har en fuldt opladet mobil på cirka tre kvarter. Temmelig imponerende. Ved trådløs opladning kan mobilen trække 30 W, og der er mulighed for omvendt trådløs opladning ved 5 W.

Avanceret kamera

Ligesom hos Motorola er der 108 MP kamera, men igen er det med til at understrege, at mange megapixel ikke nødvendigvis er garant for højeste kvalitet. Det er bestemt ikke et ringe kamera, faktisk er billedkvaliteten oppe blandt de bedste, men måden, man har implementeret den stærke sensor på, gør det svært at udnytte den til fulde. At croppe småbidder ud er ikke så intuitivt som hos Samsung.

Der er ikke mindre end to tele-kameraer. Det ene byder på 2x optisk zoom, det andet på 3,7x optisk samt 5x hybridzoom. Tilsammen kan det strækkes helt op til 50x zoom, og hvis blot man holder sig under de 20x, bliver resultaterne faktisk ganske udmærkede. Der er også ultravidvinkel-kamera. Du må dog undvære dybdekamera, til gengæld er der et 12 MP portrætkamera, som gør et ret godt job.

https://www.altomdata.dk/xiaomi-mi-note-10-test-kongekamera-i-kinesermobilen/

Video kan skydes i 8K, og ligesom hos Samsung er der mulighed for at snuppe skarpe stillbilleder samtidig.

Teknisk set er det således en imponerede smartphone. Den føles dog lidt halvbagt, når det kommer til de finere finesser, og brugerfladen er ikke helt på højde med konkurrenternes.

Xiaomi Mi 10 Pro.