Home » Mobiltelefon » Xiaomi 12 Pro [TEST]: Lysstærke billeder og lynhurtig opladning
Xiaomi 12 Pro [TEST]: Lysstærke billeder og lynhurtig opladning

Xiaomi 12 Pro [TEST]: Lysstærke billeder og lynhurtig opladning

Share

Xiaomi 12 Pro bejler til de mest kræsne mobilkunder med et slagkraftigt trippel-kamera, en farvestærk skærm og ekstremt hurtig opladning

Xiaomi her kendt for overdådige mobilspecs til fornuftige priser. I topmodellen Xiaomi 12 Pro har de gode specs et solidt fundament at bygge på.

Med en skærm på 6,73” er det en mobil i den større ende af skalaen, men den ligger let og behageligt i hånden. Vi testede den grå model med lækker mat finish skabt i glas.

Det angives ikke hvilket glas, men vi gætter på Gorilla Glass 5. Det gør den mindre hårdfør end de stærkeste konkurrenter, og der er heller ikke IP-certificering som garanti mod vand- og støvskader. Dette er blandt mobilens mest åbenbare svagheder. Skærmen er dog i det stærke Gorilla Glass Victus. Den har fingeraftrykslæser indbygget, og man kan også logge ind med ansigtsgenkendelse.

Se også:  Xiaomi klar med en bærbar hjemmebiograf
Smæk på farverne

Mobilen er udrustet med en Snapdragon 8 gen 1, som de fleste Android-baserede topmobiler i øjeblikket. Xiaomi formår dog at presse ydelsen en anelse højere, end nogen vi har testet hidtil, i særdeleshed på grafikken, som ramte 6126 i OpenCL på Geekbench. Det er en hurtig og velkørende mobil.

Skærmen er af Amoled-typen med LTPO-teknologi, som justerer skærmhastigheden fra 120 Hz og ned til 1 Hz for at spare batteri, når man ikke gamer eller andet, der kræver høje hastigheder.

Billedet står farvestærkt og knasende sprødt med skarp WQHD+-opløsning. Absolut en skærm i den bedste klasse.

Tre kvalitetskameraer

Lyden følger godt med. Der er anvendt højttalere fra Harman Kardon med en volumen, som få andre vi har lagt øre til. Hjulpet på vej af Dolby Atmos leverer de samtidig en imponerende vidde, når du ser film eller gamer.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler

Mobilen har tre kameraer på bagsiden. Ikke overvældende efter dagens standard. Bemærkelsesværdigt er det derimod, at der i alle kameraer er anvendt samme højkvalitets 50 MP-sensor fra Sony.

Den store sensor, kombineret med brede blændeåbninger, sikrer imponerende lysindtag. Selv under dunkle forhold, hvor de fleste mobiler må give op, klarer kameraet sig flot, med fine detaljer og flot farvebalance. Det er uanset, om du bruger standardkamera, tele eller vidvinkel, og netop dét er ret unikt.

Den optiske zoom er desværre kun 2x. Vi havde gerne set 3x. Det er samtidig kun hovedkameraet, der har OIS. Således er der forskelle, omend det måske kan siges at være i småtingsafdelingen.

TAGS
smartphones
xiaomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S