WriteMonkey: Skriv løs uden at blive distraheret

WriteMonkey: Skriv løs uden at blive distraheret

Share

Undgå at blive forstyrret af sociale medier, e-mails og overfyldte menuer. Med programmet WriteMonkey får du et simpelt skriveværktøj, hvor du kan fokusere på det, som er vigtigt

Du har dit tekstprogram og din internetbrowser åbne, og du er klar til at få ordnet en masse seriøst arbej-de – men vent … hvad handler denne nye e-mail-besked om? Det kunne være noget vigtigt. Du må hellere kigge. Og nu er der en ny besked på den Facebook-fane, du lod stå åben. Hvad kunne det være?

Selv med den største vilje, er det svært at undgå de mange ting på computeren, som kan distrahere.

Og distraktionerne kan nemt ende med at bruge al din værdifulde tid. Derfor har du brug for WriteMonkey – en enkel, effektiv teksteditor, som lukker alt uvæsenetligt ude. Der er ikke noget unødvendigt ”tingeltangel” som forskellige værktøjslinjer, og hvis du virkelig har brug for at finde noget på nettet, kan du gøre det med en hurtig tastaturgenvej, og så lukke det lille browservindue, når du er færdig.

WriteMonekey egner sig til

Windows 10
Windows 8.1
Windows 8
Windows 7

Denne trin for trin-anvisning er udført i Windows 10

1. Hent WriteMonkey

Hent WriteMonkey på writemonkey.com. Klik på “Download Writemonkey”, og vælg linket wm2703.zip. Gem denne Zip-fil et passende sted. WriteMonkey skal ikke installeres, men så finders den til gengæld ikke i Startmenuen. For at få nem adgang kan du højreklikke på WriteMonkey.exe og vælge “Fastgør til Start”.

2. En blank side

Når du starter WriteMonkey, bliver du nok lidt overrasket. Der er ingen menu og ingen ikoner. Skærmen er næsten bar. Kun ordtæller og tid ses nederst sammen med ordet ”Scratch”. Hvis du klikker her, åbner ”Scratchpad”, hvor du kan lave noter, mens du skriver. De kan gemmes som et separat dokument ved at taste Ctrl+s.

3. Genveje og muligheder

Der er tastaturgenveje, som du nok kender fra Microsoft Word. Ctrl+c er kopiér, og Ctrl+x er klip osv. Med genvejene kan du arbejde hurtigere, men du er ikke afhængig af dem. Højreklik på dokumentet, så får du adgang til en menu med alle de funktioner, som du forventer af et tekstprogram plus nogle ekstra, som gør livet nemmere.

4. Tilpas programmet

Tryk på tasten F10 for at tilpasse WriteMonkey. Du kan vælge skrifttype og farve, men du kan også afgøre, hvor mange informationer der skal vises i informations-bjælken, hvilken stavekontrol der skal bruges (endnu ikke dansk), og om dit arbejde skal gemmes automatisk. Brug pilene i panelet til at se alle programmets faner.

Del denne