Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Withings Steel HR: Når fitness er en hjertesag

Withings Steel HR er et flot designet fitnessur, der foruden tiden, antal skridt og søvnrytme også viser din puls, og den medfølgende app er forbilledlig brugervenlig.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ingen andre fitnesstrackere på markedet ligner et ur så meget som Steel HR fra Withings, og det er mere kompakt end konkurrenterne. Vi tester her 40 mm-versionen, men du kan også vælge en 36 mm-model, hvis du har et spinkelt håndled.

Der er flere forskellige remme at vælge imellem. Her tester vi en model med silikonerem (har ikke givet hudirritation), som er nem at rense, hvis du bliver svedig. Den fås i flere farver – men du kan også vælge en læderrem.

Uret er meget behageligt at bære. Det er også nemt at betjene. Især er vi begejstrede for brugerfladen i appen, der viser, hvor mange skridt, du har taget gennem dagen, samt alle de øvrige data, uret kan indsamle. Appen fås til iOS og Android, men ikke Windows.
Knappen på urets højre side skal ikke drejes, men bruges til at klikke sig igennem urets forskellige visninger.

Lidt irriterende, hvis det bare er den resterende batteritid, du er interesseret i. Det kræver seks klik. Det er dog blot et lille minus. Ellers er brugervenligheden i top.

Måler også hjerterytme

Hvordan kan du så få det bedre med Withings Steel HR? Først og fremmest tilbyder uret en skridttæller – og en viser forneden afslører, hvor mange procent du er fra at have nået dagens forudindstillede mål.

Der er ikke tale om en avanceret fitnesstracker, men uret rummer alligevel en anden spændende feature: En pulsmåler, der tjekker din hjerterytme. Sensoren sidder på bagsiden af uret. Vi har sammenlignet pulsmåleren med andre præcise målere, og Withings rammer pulsen ganske godt.

Der er lidt mere endnu: Du kan springe i svømmehallens bassin (eller poolen på feriehotellet) og få uret til at tælle antallet af banelængder. Og det kan registrere din søvnrytme. Batteritiden er tilstrækkelig lang til, at du kan beholde uret på om natten (hvis du ellers bryder dig om det).

Uret viser, hvor godt du har sovet ved at måle din hjerterytme og dine bevægelser i sengen. Det ser ud til at registrere søvnen ganske præcist. Du kan også indstille uret til at vække dig blidt.

Ja, og så kan du se, hvad klokken er – med store, tydelige visere, præcis som på et ”rigtigt” ur. Det er værd at tage med, og da designet også er pænt, er det et ur, man tør vise frem, og som man har lyst til at bære.

Det sidste er en forudsætning for at bruge det. Et veldesignet ur som Withings Steel HR kan bedre motivere dig til at komme i form end en af de mange uskønne plastikkapsler på markedet.

Appen er dit ”kontrolpanel”. Hver gang du åbner den, ser du en tidslinje, som viser antallet af skridt, og hvor tæt du er på dagens målsætning. Appen giver dig de vigtigste statistikker for de seneste dage, og når du klikker på en af dem, leverer appen yderligere detaljer. Logisk og ordentligt.

Hjerterytmen samles i statistik for hver halve time, og du får en ret brugbar kurve. Den viser for eksempel tydeligt, hvor hjerterytmen var højest, altså hvilket tidspunkt i døgnet du var mest aktiv – eller måske så en hårrejsende gyserfilm.

Det digitale display på uret er ganske lille. Det er utvivlsomt grunden til, at Steel HR har en ganske imponerende batteritid sammenlignet med andre ure af smartwatch-typen.

I løbet af testperioden på en uge faldt batterikapaciteten fra 75 procent til 50 procent, hvilket betyder, at uret i praksis mere end lever op til den batteritid på 25 dage, som Withings opgiver. Fint!

Alt i alt er der tale om et rigtig fint fitnessur. Det ser godt ud. Det har måske ikke et væld af funktioner, men gør alt godt. Prisen på cirka 1600 kroner er som forventet. Withings Steel HR får vores anbefaling.