Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Wishco Mini 2000 watt: Kan sikre gyldne aftentimer på terrassen

Wishcos varmelampe anvender infrarød teknologi, så energien udnyttes optimalt, når der er brug for lidt ekstra varme til de lange sommeraftener på terrassen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sommeren fortsætter forhåbentlig et godt stykke tid endnu. Men det gør de lange sommeraftener desværre ikke. Soltimerne aftager hastigt. Allerede nu skal vi ikke langt forbi kl 21 før solen er gået ned og kulden begynder at kommer snigende. Men det er langt fra sikkert, man er færdig med sidde udenfor og hygge på terrassen dér.

Med en varmelampe kan du forlænge de lune aftener. Traditionelle gasbaserede lamper kan dog være en dyr fornøjelse i drift. I Wishcos elektriske modeller er der anvendt infrarød teknologi. Det sparer ikke blot energi men også penge.

Enkel og kompakt

Wishcos varmelamper fås i forskellige modeller og med forskellig styrke. Vi testede den mindste model, Mini, med maksimal styrke på 2000 watt. Med et dejligt kompakt og diskret design passer den fint til selv en mindre altan eller terrasse.

Der følger beslag med til at hænge den op og vinkle den. Men du skal gerne have noget at skrue den i, en mur eller lignende, for at gøre optimal brug af dette. Et alternativ for dem, der ikke har oplagte monteringsmuligheder på terrassen er at tilkøbe et stativ, som varmelampen kan hænge på. Det gør også fleksibiliteten lidt større i forhold til at flytte rundt på den og eventuelt gemme den væk om vinteren. Varmelampen kan faktisk godt stå selv, men så skal du være sikker på at underlaget kan holde til varme.

Det er vigtigt at få den placeret i passende afstand til dem der skal nyde glæde af varmen, for der er ret godt smæk på varmen. Selv i et par meters afstand varmer den godt. Kommer du for tæt på bliver varmen alt for intens. I Mini-udgaven er der ikke mulighed for at regulere varmestyrken, så her er du nødt til i stedet at regulere afstanden. I de dyrere Pro- og Master-modeller er der flere styrketrin at vælge imellem.

Der er kun on og off på Wishco Mini. Du kan ikke skifte styrke på varmen. Der er kun on og off på Wishco Mini. Du kan ikke skifte styrke på varmen.

Effektiv energiudnyttelse

Fordi varmelampen anvender infrarød teknologi varmer den for fuld styrke næsten med det samme du tænder den. Man har tilmed anvendt CarboTek, carbon-baserede varmelegemer med kulfibre, tilsat en halogenbaseret luftart, for at optimere varmeeffektiviteten.

Wishco-lampen varmer imidlertid kun det den rammer. Den sender ikke en masse spilenergi ud i luften. Blandt andet derfor er den betydeligt mere sparsom på energi og CO2-udledning end almindelige el-lamper eller gasbaserede modeller. Vores første tanke da vi mærkede den varmestyrke den kunne leverer var, at det ville være en strømsluger uden lige, men faktisk er energiforbruget relativt moderat med 1,39 kWh i timen. I kroner og øre svarer det til cirka 3,20 kr. i timen. En gasbaseret lampe kan være op til ti gange dyrere.

En sådan lampe vil selvsagt aldrig være direkte gavnlig for miljøet, men aftrykket for en Wishco er relativt moderat med cirka 208 gram CO2 i timen. Og hvis den måske kan udgøre alternativet til en flytur til Malaga i en corona-sommer som denne, så er det trods alt en del der er sparet på CO2-kontoen.

Kan være sommerens bedste investering

For at udgå at varmelegemerne skører i øjnene med rødt lys, har Wishco anvendt deres egen Low-glare teknologi, som minimerer det røde restlys. Den lyser således ikke mere end en meget dæmpet elpære og giver umiddelbart ingen gener.

Med en pris på knap femten hundrede kroner er Wishco Mini til at komme i nærheden af, og med potentialet til at sikre dig gyldne aftentimer på terrassen, når solens varme er på retur, kan den være en fremragende investering.

Pris for Wishco Mini 2000 watt: 1.495 kroner