Home » Smart hjem » Nyt smart home-system gør hjemmet bæredygtigt og intelligent
Nyt smart home-system gør hjemmet bæredygtigt og intelligent

Nyt smart home-system gør hjemmet bæredygtigt og intelligent

Share

Smart home-løsninger bør bane vej for en mere bæredygtig fremtid med fokus på at fremme energibesparelser og undgå energispild i private hjem. Sådan lyder rationalet bag Schneider Electrics nye smart home-løsning med navnet Wiser

Systemet sigter imod én gang for alle at gøre private hjem smarte. Det skyldes blandt andet, at Wiser er tilpasset FUGA fra Lauritz Knudsen, som udgør langt størstedelen af de stikkontakter og rammer, der er at finde i danskernes hjem. Det betyder, at løsningen er let at integrere, ligesom systemet er kompatibelt med blandt andet Amazon Alexa og Google Home.

Samtidig sigter løsningen imod en automatiseret tilgang til privatboligens energiforbrug, så der for eksempel skrues ned for varmen og slukkes for lyset, når ingen er hjemme. På længere sigt er det meningen, at systemet kan skrue op for energien, når hjemmets beboere er på vej hjem, og deres smartphones kommer i kontakt med systemets netværk. Systemet vil ligeledes kunne indstilles til automatisk at skrue ned for varmen, når der luftes ud eller at åbne op for hjemmets ovenlysvinduer, inden hjemmets beboere kommer hjem i sommermånederne.

Se også:  Billigere støvsugere fra Samsung
Høj grad af automatisering

”Vi står i en situation, hvor der er stort behov for, at private hjælper til med at reducere verdens CO2-udledning. Som forbruger er det ikke nok at sætte sin lid til politikere og virksomheder. Derfor er tiden høj grad inde til at præsentere et produkt, der sigter imod at automatisere hjemmets energiforbrug. Internationale undersøgelser viser, at verdens energiforbrug vil være fordoblet i 2050, og det er vi alle sammen nødt til at reagere på,” siger Martin Hannibal, Product Manager i Schneider Electric Danmark.

Ifølge Det Internationale Miljøagentur står bygninger i dag for 36 procent af den samlede CO2-udledning i EU. Det forhold understreger områdets potentiale i forhold til at reducere vores klimaaftryk.

Se også:  Denon DNP-800NE [TEST]: Stor kasse, stort display, stor lyd

Foruden en høj grad af automatisering er det muligt at betjene Wiser via en app og via stemmestyring. Appen kan desuden indstilles til at sende notifikationer, når der opstår en uventet hændelse i hjemmet. For eksempel når et vandrør springer læk og er i fare for at oversvømme bryggerset eller kælderen.

Schneider Electric blev i januar 2021 placeret helt i top på det internationalt anerkendte Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder.


TAGS
smart hjem
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S