Home » Internet » Windows 7 kommer med Chrome og Firefox
Windows 7 kommer med Chrome og Firefox

Windows 7 kommer med Chrome og Firefox

Share

Microsoft åbner for at lade konkurrerende browsere få plads i Windows 7 sammen med Internet Explorer

Microsoft har på det seneste haft lidt bøvl med monopol-lovgivningen i EU. For politikerne i Bruxelles mener, at det er skadeligt for konkurrencen på browsermarkedet, hvis Windows kun kommer med én browser; Internet Explorer.

Først tilbød Microsoft helt at fjerne deres Internet Explorer fra styresystemet, der så ville blive sendt på markedet i Europa helt uden en internetbrowser. Det affødte ikke megen glæde fra EU, der sagde meningen var at give forbrugerne mere frihed, ikke mindre. Det har Microsoft taget til efterretning, og nu ser det ud til, at der ikke bare kommer én, men mange browsere med i Windows 7. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Se også:  Nu kan du omdanne din iPad til en Windows-maskine

For Microsoft vil nu lade pc-producenter præ-installere andre browsere på nye computere, og så vil ejeren af en ny pc blive mødt med en pop-up skærm når systemet bliver åbnet første gang, hvor det bliver muligt at vælge den browser man helst vil have. På samme tid vil det blive muligt at deaktivere og fjerne Internet Explorer hvis man vil det.

Det åbner døren på vid gab for browser-konkurrenterne fra Google og Mozilla, der med deres Chrome og Firefox browsere længe har forsøgt at vælge Internet Explorer af pinden som den dominerende browser – Firefox hidtil med størst succes.

Google har dog allerede aftaler med flere store pc-producenter, der installerer Google Desktop på nye computere, så der vil det nok ikke være noget stort problem, at få Chrome med i samme aftale.

Se også:  EU lægger pres på Apple: Nu skal alle bruge USB-C

EU-politikerne vil nu undersøge begge tilbud fra Microsoft nærmere de kommende uger, men hos norske Opera, der startede hele sagen mod Microsoft, er der tilfredshed med Microsofts andet tilbud, om at åbne for andre browsere.


TAGS
Chrome
EU
firefox
Opera
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S