Home » Styresystem » Guide: Undgå at computeren distraherer dig
Guide: Undgå at computeren distraherer dig

Guide: Undgå at computeren distraherer dig

Share

Har du en travl dag foran dig, og vil du ikke forstyrres unødigt? Her viser vi, hvordan du forhindrer irriterende meddelelser fra Windows 10, så du kan udnytte din tid optimalt

Hjernen er en fantastisk “computer”. Den kan huske alle mulige ting. Men den fungerer ikke altid efter hensigten. Nogle af os er mere glemsomme end andre.

Det er grunden til, at meddelelser fra Windows-systemet kan være rare at få. De gør opmærksom på kommende begivenheder, for eksempel møder i kalenderen, nye e-mails i løbet af dagen, og de kan fortælle, hvis Windows-computeren har brug for indgriben eller noget andet, som vi har glemt at ordne.

Men nogle gange har du bare brug for at kunne koncentrere dig om en bestemt ting. Så er det måske irriterende, at Windiws gør opmærksom på snesevis af e-mails, som du skal kigge på, eller andre begivenheder. Heldigvis er det nemt at begrænse antallet af meddelelser, så du ikke blive forstyrret unødigt.

Se også:  Guide: Få hurtigere start-tid i Windows 10
Denne trin for trin-anvisning er udført i Windows 10
1 Se nye meddelelser

Når du modtager en meddelelse, dukker der et vindue op over Proceslinjen nederst på skærmen. Hvis du skulle gå glip af en advarsel, kan du når som helst åbne Handlingscentret, hvor du kan se alle de meddelelser, som du har modtaget, ved at klikke på taleboble-ikonet til højre på Proceslinjen.

2 Se alle meddelelser

Når Handlingscentret står åbent, kan du hurtigt fjerne alle meddelelser ved at klikke på linket ”Ryd alle” øverst. Du kan også se hver enkelt meddelelse ved at klikke på den. Så kan du se præcist, hvad du skal tage dig af – for eksempel afventende systemopdateringer eller en kommende begivenhed i kalenderen. 

Se også:  De 25 bedste apps til Windows 10
Hurtigt overblik

For hurtigt at få styr på begivenheder, som du ikke behøver åbne, kan du køre musen hen over dem og klikke på nedpilen (eller krydset for helt at fjerne dem fra listen). Hvis du klikker på selve meddelelsen, kan du se alle de informationer, som den rummer – for eksempel hvis det er en mail eller en besked om en opdatering.

Slå til og fra

Hvis du vil have styr på, hvornår meddelelserne dukker op, kan du ændre dette under systemindstillingerne. Tryk på startknappen, vælg ”Indstillinger” (tandhjulet) og ”System”. Klik på ”Beskeder og handlinger”. Nu kan du med skydeknapper slå forskellige meddelelsesfunktioner til og fra, for eksempel meddelelser fra apps eller alarmer.

 

TAGS
Meddelelseslinje
Windows 10

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S