Home » Tablet » Windows-tablet til en hund pr. tomme
Windows-tablet til en hund pr. tomme

Windows-tablet til en hund pr. tomme

Share

Kan en Windows-tablet til lidt over 800 kroner virkelig være noget værd? Vi testede den ultrabillige otte tommer I-Onik tablet

Tiderne er forbi, hvor det krævede en stor stationær computer at køre Windows. I dag kan styresystemet snildt køre på små tablets, som endda fås til ganske få kroner.

Men er oplevelsen så også god nok? Vi testede den ultrabillige I-Onik-tablet for at få svaret.

Veludrustet tablet

At denne tablet kun koster 869 kroner, er ikke noget man umiddelbart får indtryk af, når man står med den i hånden. Den er solidt bygget, relativt tynd og uden særlig meget spildplads omkring skærmen.

I toppen finder man indgang til microSD-kort, hovedtelefon-udgang, mikrofon, MicroUSB-indgang med hurtigopladning og endda også en microHDMI-udgang. På bagsiden er 5 MP-kamera og på fronten 2 MP-
kamera. Dertil kommer Bluetooth-forbindelse samt Wi-Fi 802.11 b/g/n. Det er mere, end man kunne forvente selv i væsentligt dyrere tablets.

Flot skærm og fin ydelse

Ser man på de tekniske specifikationer, er der heller ikke meget der afslører, at vi her befinder os i prisklassen under tusind kroner.
Den otte tommer store skærm har HD-opløsning (1280 x 800 pixel) og er baseret på et ips-panel. Billedet står ganske klart og med relativt gode farver og betragtsvinkler. Det er dog ikke den mest lysstærke skærm, og den giver en del genskin.

Processoren er en firkernet Intel Atom på 1,8 GHz, og der er 1 GB ram. TIlsammen giver det en fornuftig ydelse, helt tilstrækkelig til almindelige opgaver som internet, film og lettere arbejde. Minimale forsinkelser, når man navigerer eller browser, kommer man dog ikke uden om, og man skal ikke forvente megen multitasking eller spilleri.

På trods af den lave pris er i-Oniks tablet relativt slank og velbygget.

At der er 32 GB indbygget lagerplads er intet mindre end imponerende (især, når man også kan udvide med MicroSD-kort). Det er mere, end man får i selv nogle af de dyreste mobiler og tablets.

Batterilevetiden er fin uden at overrumple. De seks timers brug, producenten lover, holder rimelig godt.

Office med i købet

Skulle du stadig være i tvivl, om denne tablet leverer vanvittig meget for pengene, så er du måske overbevist, når vi fortæller, at der medfølger en fuld Office 365 Personal-pakke samt ikke mindre end 1 TB online lagerplads på OneDrive og 60 minutters tale på Skype. Står du og skal bruge en Office-pakke, kan du således næsten ligeså godt købe denne tablet – prisen er stort set den samme.

Det er dog de færreste arbejdsopgaver, der ordnes optimalt på en otte tommer tablet, men med indbygget MicroHDMI-indgang kan du nemt sende skærmbilledet op på en større skærm og arbejde helt som på en almindelig computer.

Format med begrænsninger

Det største problem for denne tablet er da således netop formatet, som simpelthen ikke er særligt velegnet til mange af de opgaver, man almindeligvis vil udføre på en Windows-enhed.

Arbejde samt alt hvad der foregår på Skrivebordet bliver for småt. Det er kun til de lettere tabletopgaver og navigation i flisebrugerfladen, at de otte tommer er velegnede.

Teknisk set er der dog intet at klage over ved denne tablet, så hvis den rammer dit behov, er der ingen grund til, at du ikke skulle spendere de få hundrede kroner på den.


TW 8” Series I
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Otte tommer er ikke ideelt til Windows, men kan man leve med formatet,
får man afsindig meget for pengene med denne tablet, der såvel i design
som ydelse og features matcher langt dyrere konkurrenter.

Sending
User Review
3.24 (17 votes)
TAGS
i-onik
Windows-tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S