Test: Windows-tablet med muskler

Test: Windows-tablet med muskler

Share

Konfigureret som en lille bærbar bliver Dell Venue 11 Pro til en tablet, der er optimal på jobbet

Hvis du kun blev præsenteret for specifikationerne, kunne du godt tro, at Dell Venue 11 Pro var en let og meget tynd pc. Der er 128 GB lager, og en Intel Core M-processor af samme type, som du ofte finder i en lille bærbar computer. Læg dertil en skærm på næsten 11” og høj skærmopløsning samt Windows-styresystem. Og faktisk er det sådan, at hvis du tilkøber et matchende tastatur fra Dell, har du pludselig en ægte hybrid-pc.

På tablettens kanter finder du både USB-porte og kontaktpunkterne til tastaturet.

På tablettens kanter finder du både USB-porte og kontaktpunkterne til tastaturet.Let som bærbar pc
Det er især ydelsen og hukommelsen, der gør Venue 11 Pro værd at overveje, hvis du både ønsker en kvik tablet og et praktisk, mobilt alternativ til din bærbare computer. Her får du så tilpas stærk en maskine, at den kan bruges selv i jobsammenhæng.

Se også:  Sidste chance! Vind en toplækker 2-i-1-bærbar fra Dell

Vægten ligger lige under de 800 gram og lige over et kilo, hvis du har Venue-tastaturet med. Det kan almindelige bærbare pc’er slet ikke matche.

Tastaturet koster cirka 1300 kroner, hvilket er i den dyre ende. Men det indeholder ekstra batteri, som kan give op til 50 procent ekstra batteritid. Det er en fin detalje, for så kan du trygt rejse ud på en længere tur og arbejde undervejs uden at skulle lede efter en stikkontakt i nærheden.

Tastaturet er solidt og lækkert bygget, men vi finder tasterne lige små nok, hvis du skal skrive på dem en hel dag – det er ikke komfortabelt. Tasterne giver til gengæld den rigtige følelse i fingrene med god lang ”vandring”, så du aldrig er i tvivl om, at du har trykket rigtigt. Det er ligesom, det skal være på en bærbare pc med et godt tastatur.

Reagerer lynhurtigt
Ydelsen fra Dell mærker man straks. Fra første øjeblik, vi fyrer op under den, opleves den kvik til alt, vi prøver at udsætte den for. Den reagerer prompte, når du trykker på funktioner og ikoner på skærmen – nærmest som en 100 meter-løber, der hører et startskud og farer ud af blokken. Selv tunge billeder og video håndteres med største selvfølgelighed; naturligvis ikke som på en stor arbejdsstation til professionelt brug, men til redigering af egne billeder er den grafiske ydelse solid. Der er da også et dedikeret grafikkort indbygget i tabletten.

Se også:  Test: Stærk i begge roller

Sammen med tastaturet står Venue 11 Pro solidt på bordet og på dit skød. Du tænker ikke over, at det er en tablet med et tilkoblet tastatur, når du arbejder. Den del fungerer rigtigt godt, og pakken føles solid.

Med Venue-tastaturet, som skal tilkøbes, bliver tabletten forvandlet til en ægte hybrid-pc, der kan stilles op som her, når du for eksempel vil se film.

Med Venue-tastaturet, som skal tilkøbes, bliver tabletten forvandlet til en ægte hybrid-pc, der kan stilles op som her, når du for eksempel vil se film.

Del denne