Home » AOD Pro » Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?
Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?

Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?

Share

Flere medier rapporterer om problemer med at opdatere Windows 10 og 11 i Rusland. Noget tyder på, at Microsoft har lagt den ultimative restriktion ned over russiske Windows-brugere

Ifølge det russiske nyhedsbureau TASS kan russiske Windows-brugere ikke længere hente opdateringer af Windows 10 og 11. Ændringen skete tilsyneladende allerede søndag morgen. Microsoft har måske lagt den ultimative blokade ned over Rusland.

Manglende opdatering af styresystemerne kan have alvorlige konsekvenser, ikke mindst for sikkerheden. Der er dog stadig et smuthul, rapporterer flere medier. Russere kan hente opdateringer, hvis de benytter en krypteret vpn-forbindelse, der som bekendt anonymiserer brugeren.

404-fejlmeddelelse

Forsøg på at hente opdateringer uden brug af vpn fører til en fejlmeddelelse “404 – File or Directory not found” (“fil eller bibliotek ikke fundet”).

Se også:  Så er det slut med opdateringen af tre Windows-styresystemer

Ifølge intermediet Bleepingcomputer.com kommer der også en fejlmeddelelse, hvis man forsøger at hente ISO’er med Windows 10 eller 11, hvorimod det stadig kan lade sig gøre at downloade Windows 11 Media Creation Tool. Forsøg på at køre applikationen udløser dog også en fejlmeddelelse.

Kilde: @monsterjeep.

Kilde: @monsterjeep.

Et andet internedie, ITpro.co.uk har henvendt sig til Microsoft for at få oplyst, om der er tale om en blokade eller måske blot en fejl. Microsoft er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Microsofts holdning

Microsoft har tidligere udtrykt bekymring i forbindelse med Ruslands invasionsforsøg i Ukraine.

“Som resten af verden er vi rædselsslagne, vrede og kede af billederne og nyhederne fra krigen i Ukraine og fordømmer denne uberettigede, uprovokerede og ulovlige invasion fra Rusland,” sagde Brad Smith, præsident og næstformand hos Microsoft, da krigen var brudt ud.

Microsoft har skruet ned for sine aktiviteter i Rusland siden invasionen, men har ifølge Bleepingcomputer.com fastslået, at man vil overholde sine kontraktlige forpligtelser over for russiske kunder. Derfor kommer blokeringen af opdateringer som en overraskelse. Måske er det blot en fejl eller en prøveballon. Det får vi at se i de kommende dage.


TAGS
Microsoft
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S