Home » Software » Windows server VS. Network Attached Storage
Windows server VS. Network Attached Storage

Windows server VS. Network Attached Storage

Share
sådan kommer du i gang med open source-OMV og network attached storage
9 Installer ekstrafunktioner

I OMV-interfacet vælger du “Upload” i “General > Plugins”. Klik “Browse”, find den .deb-fil, du har downloadet, klik “OK”, og lad den uploade. Blad ned til bunden af “Plugin”-listen, klik i boksen ved siden af “openmediavault-omvexrtasorg 4.x.x”, og klik “+Install”-knappen.

Efter nogle sekunder bliver browseren genindlæst, og en ny sektion ved navn “OMV-Extras” kommer frem. Den har tilføjet en række ekstrafunktioner og gør det nemt at føje nye til.

10 Installer en ekstern plugin

Hvis du kører OMV fra en flashenhed, kan det anbefales, at du installerer en flash-media-plugin. Det reducerer direkte drevskrivninger og forlænger flashhukommelsens levetid via en hukommelsescache.

Med ekstrafunktioner installeret har du nu adgang til en openmediavault-flash-plugin i sektionen “Filesystems”. Den reducerer skrivebelastningen på flashmedier ved at cache til hukommelsen. Klik i tjekboksen, og klik “+Install.” Og lad os så tilføje nogle datadrev og brugermapper.

11 Tilslut dine drev

Sluk for strømmen, og forbind de drev, du vil gemme filer på. Vi vil oprette et raid med fire drev. De skal alle ryddes, før OMV vil tillade dig at gøre noget som helst. Vælg Select “Storage > Disks.” Ignorer “/dev/sda” – det bliver dit bootdrev. Vælg de andre efter tur, og klik “Wipe.”

12 RAIDtid

Gå til “Storage > RAID”, og klik “+Create”. Giv dit raid et navn, vælg de drev, du vil føje til det, og hvis du ikke er tilfreds med standardtilstanden, kan du vælge en anden. Når det er gjort, klikker du “Create”. Raidet kræver synkronisering – også hvis det er tomt – og det tager et par timer, afhængig af drevenes størrelse og hastighed.

Du vil også bemærke, at den samlede kapacitet er noget mindre end det totale tal. Det skyldes, at et helt drev bliver brugt som redundans: Hvis ét drev svigter, mister man ikke data.

13 Filsystem

Når dit raid er jomfrueligt rent, kan du føje et filsystem til det. Under “Storage > Filesystems” klikker du “+Create”. Vælg dit raid fra rullemenuen “Device”, giv det et navn – der er forskel på store og små bogstaver her – og lad “Filesystem” figurere som EXT4.

OMV understøtter avancerede filsystemer som Btrfs. Dette system understøtter blandt andet anti-bitrot-tjeksummer, men det rækker langt ud over emnet for denne artikel. Når du er færdig, vælger du det nye drev og klikker “Mount” efterfulgt af “Apply”.

14 Mapper

Du får brug for at tilføje delte mapper til opbevaring af forskellige filer af forskellige årsager. Tænk over, hvordan du vil dele filer. Vi begynder med at oprette en generisk mappe ved navn “Public”.

Man opretter delte mapper under “Access Right Management > Shared Folder.” Klik “+Add”, vælg et navn (“Public”) og din raid-enhed, ignorer “Path”, og vælg “Everyone” til “Permissions.” Du kan læse mere om netværksdeling og Windows-adgang i boksen foroven til venstre.

15 Medieserver

Før vi slutter, skal vi fyre op under en Plex Media Server. Vi lader, som om alt er lagret i “Public”-mappen (man kunne også oprette mapper til “Video” og “Musik”). Tillad adgang til Plex-lagre, således at vi kan installere det. Vælg “OMV-Extras”, dobbeltklik på “Plexmedia”, og klik “Enable, Save and Update”. Gå til “System > Plugins”, søg efter Plex, vælg tjekboksen, og klik “+Install” – så bliver plex installeret.

Når det er gjort, bliver web-interfacet opfrisket. Vælg den nye Plex-kontrol under “Services > Plex Media Server”. Klik “Enable”, vælg din hovedenhed og “Save”. Klik på Plex Web Client for at konfigurere Plex. God fornøjelse med din NAS!

TAGS
Network Attached Storage
Styrestystem
Windows Server

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S