Home » Styresystem » Nu skal Windows-programmer kunne køre på Chromebooks
Nu skal Windows-programmer kunne køre på Chromebooks

Nu skal Windows-programmer kunne køre på Chromebooks

Share

Googles Chrome OS-system får måske tilført ny energi, når Chromebooks snart vil kunne afvikle Windows-programmer. Google samarbejder med Seattle-virksomheden Parallels om en løsning.

Med Chromebooks og styresystemet Chrome OS sendte Google computerne i skyen, og det er jo helt i overensstemmelse med den stærkeste megatrend i it-verdenen lige nu. Alligevel har Chromebooks ikke fået det store gennembrud i erhvervslivet og i offentlige institutioner. De væsentligste grunde til det er, at man som bruger ikke uden videre har adgang til Windows-verdenens mange programmer, og at virksomheder generelt er forsigtige og konservative.

Nu vil Google ifølge The Verge give Chrome-miljøet fornyet liv ved at gøre det muligt at køre en fuld version af Windows inden for rammerne af Chrome OS. Denne virtualisering af Windows gør det muligt at afvikle Windows-apps i Chromebooks, herunder Microsoft Office-programmerne. Det sker i samarbejde med selskabet Parallels, der netop er blevet overtaget af Corel Corporation.

Se også:  Acer klar med en kæmpe Chromebook til billige penge

Parallels kerneforretning er at skabe virtuelle miljøer, de gør det muligt for software fra forskellige systemer at fungere på samme enhed. Løsningen i denne sammenhæng hedder Parallels for Chromebooks.

Hoppe ind i Windows-apps

Ideen er, at man skal kunne hoppe ind og ud af Windows-apps efter behov – hvilket vil gøre det nemmere for virksomheder, der er afhængige af Windows-apps, at tage springet til en Chrome OS-løsning. Specielt billigt bliver det nok ikke, for der skal betales en Windows-licens, selv om Microsoft-systemet kører i en virtualiseret version. Hverken lanceringsdato eller priser for at benytte Googles og Parallels kombinationsløsning er endnu fastlagt. Men ifølge Parallels vil løsningen være klar i løbet af efteråret.

Parallels overvejede på et tidspunkt også, om man skulle kunne dobbelt-boote en Chrome-baseret computer, så den samtidig kunne køre Windows og Chrome OS, men det blev opgivet af sikkerhedshensyn. Googles fokus på sikkerhed i styresystemet kunne ikke honoreres fuldt ud, skriver The Verge.

Se også:  Acer præsenterer stærke Chromebooks til billige priser

Hidtil har Chromebooks ikke været nogen overvældende succes, selvom computerne er relativ billige og kører i et ”let”, skybaseret miljø. I professionel sammenhæng er det herhjemme mest skoler, der har valgt Googles system – blandt andet fordi brugerne ikke uden videre kan hente og afvikle spil og anden software, som kan forstyrre undervisningen og udgøre en sikkerhedsrisiko.

Google har også haft moderat succes blandt små virksomheder, der ikke bruger specialsoftware, og som har kunnet se fordele i Google OS’ simple administration og høje sikkerhed – og som har været glade for app-pakken Google Docs, der har gode samarbejdsfunktioner. Chrome OS og de tilhørende enterprise-løsninger mangler dog endnu at få det afgørende gennembrud i store virksomheder, selv om Google i en pressemeddelelse nævner en række store, internationale virksomheder, som i nogen grad har taget Chrome OS’ enterpriseløsninger til sig.


TAGS
Chrome OS
Chromebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S