Home » Styresystem » Guide: Opret brugervenlige gendannelsesmedier
Guide: Opret brugervenlige gendannelsesmedier

Guide: Opret brugervenlige gendannelsesmedier

Share

Hvad skal du gøre, hvis Windows ikke kan boote, eller du af andre årsager er lukket ude af dit system? Indbyggede gendannelsesværktøjer er afgjort nyttige, men de er ikke blandt de mest brugervenlige. Microsoft har udviklet et specielt “forudinstallationsmiljø” ved navn Windows PE, der giver adgang til en begrænset udgave af Windows, som man kan starte fra en bootbar dvd eller et USB-flashdrev.

Det er simpelt, men det har en velkendt, brugervenlig grafisk grænseflade, som giver adgang til systemet, også når det ikke vil boote. Det kan være kompliceret at oprette dette gendannelsesmedie manuelt, men AOMEI PE Builder 2.0 forenkler ikke blot denne proces, det gør det også muligt for dig at lave dine egne specielle gendannelsesdiske med de værktøjer til datagendannelse, som du kender og har tillid til. Programmet gendanner en tidligere backup, udforsker problemer online og gennemfører visse reparationer, som kan få din skrantende pc på fode igen.

Se også:  Guide: Gratis Microsoft-program gør hverdagen nemmere

I denne guide viser vi, hvordan du bruger dit eget gendannelsesmedie med PE Builder, der nu kører på alle Windows-varianter fra Windows XP til den seneste Windows 10. Men lad os nu komme i gang, mens din pc stadig kører korrekt.

1 Download og installer

Gå over til www.aomeitech.com/pe-builder.html, hvor du kan se et par links til downloads på 146 MB og 72 MB. Den største download indeholder AOMEIs Partition Assistant og Backupper, der bliver inddraget på den gendannelsesdisk. Det er vigtige funktioner – Partition Assistant kan gendanne mistede og slettede partitioner, mens man med Backupper kan lave et komplet system-image af dit drev. Derfor anbefaler vi dig at downloade 146 MB-udgaven.

>> Efter download dobbeltklikker du simpelthen på PEBuilder.exe og følger anvisningerne på at installere softwaren. Når det er gjort, kører du den fra Start-menuen eller via en søgning på “AOMEI”.

2 Vælg gendannelsesdiskens type

Åbningsskærmen viser en række hyperlinks, der forklarer forskellige aspekter af diskens grænseflade plus de medfølgende værktøjer og funktioner. Når du har været dem igennem, klikker du “Next”. Standardvalget er “Download WinPE creating environment from the Internet”. Det er nødvendigt, hvis du kører Windows XP, Vista eller 10, og anbefalet (men ikke nødvendigt) på Windows 7, 8 og 8.1 [Billede A].

Se også:  De bedste gratis-programmer

>> Dit oplagte valg er 32 bit eller 64 bit. Du bør vælge den samme systemtype som din egen Windows-installation (tryk Win-Pause/Break, hvis du er i tvivl), men der er to forbehold. For det første fungerer 64 bit-bootmedier med både ældre BIOS-systemer og nyere UEFI-systemer, mens 32 bit-medier kun understøtter ældre systemer (se boksen om fejlfinding). For det andet skal du finde porterbare applikationer og drivere af samme systemtype som din gendannelsesdisk – 32 bit-applikationer er mere udbredte end 64 bit-varianterne. Træf dit valg, og lik “Next”.

gendannelsesmedier

Billede A

1 2 3 4 5Næste

TAGS
gendannelse
Systemoptimering
Windows
Windows PE

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S