Home » Sikkerhed » Windows 8 er for usikker
Windows 8 er for usikker

Windows 8 er for usikker

Share

Ny test viser, at Windows 8 lader 15 ud af de 100 mest almindelige trusler slippe igennem, selvom Microsofts eget antivirusprogram er aktiveret. Og det er for risikabelt, mener sikkerhedsekspert

Janus Rægaard Nielsen fra det danske antivirusfirma www.MYSecurityCenter.com vurderer, at Windows 8 kan blive et af hackernes yndlingsmål i 2013.

Med den vurdering ligger han helt i tråd med konklusionerne fra den amerikanske sikkerhedsvirksomhed Websense Security Labs, som i deres 2013 Security Predictions netop vurderer, at Windows 8 vil være et af hackernes yndlingsmål i det kommende år: »Microsofts bestræbelser på at skabe en ekstremt brugervenlig platform vil blive hilst velkommen af internetkriminelle, og sikkerhedshullerne vil blive udnyttet,« står der i rapporten.

Windows 8 bliver en af de mest anvendte platforme, da mange Windows 7-brugere vil opgradere til den nye platform, og andre vil købe nye computere med Windows 8 præinstalleret. Hvad angår markedsandele, så vil Windows 8 være en rigtig god forretning for svindlere at give sig i kast med. Og kombineret med den ikke-imponerende sikkerhed så er der god grund til forsigtighed,« mener Janus Rægaard Nielsen.

Se også:  Prisen på forsikring mod hackerangreb tordner i vejret

Han henviser til en test foretaget af det rumænske antivirusfirma Bitdefender, som i flere år er blevet kåret til at have verdens bedste antivirusteknologi af den uafhængige testorganisation AV-Test.org.

Bitdefender udsatte Windows 8 (med Windows Defender aktiveret) for 385 af de seneste seks måneders mest almindelige malwareprogrammer i en kontrolleret test. Resultatet viste, at 15 procent af de skadelige programmer slap igennem antivirusbeskyttelsen, og at malwaren blandt andet var i stand til at få backdoor-adgang til systemet, kopiere tastetryk og stjæle fortrolige oplysninger fra online-games.

Janus Rægaard Nielsens eget antivirusfirma benytter selv Bitdefenders teknologi i sine antivirusprodukter, og derfor finder han ikke overraskende testresultaterne interessante. »Med lanceringen af Windows 8 er det første gang, at Microsoft har opgraderet deres spywarefilter Windows Defender til et decideret antivirusprogram, så jeg er overrasket over den forholdsvis lave detektionsrate.

Se også:  Global politiindsats mod frygtet ransomware fører til adskillige anholdelser

Det er klart, at Windows 8 i sig selv er bedre end ingenting, men det kan nemt give folk en falsk tryghed, hvis de tror, at Windows 8 beskytter mod al malware. Det er der intet antivirusprogram, der gør, men noget software er mere effektivt end andet, og 15 procent er for højt et tal, til at man kan føle sig sikker. Jeg mener, at det er for risikabelt at bruge Windows 8 uden en alternativ sikkerhedsløsning,« siger han og tilføjer, at man skal sikre sig, at man ikke har to antivirusprogrammer kørende på én gang, da de kan konflikte.

Rapporten fra WebSense kan læses her, og konklusionerne fra Bitdefenders testresultater kan læses her.


TAGS
malware
mysecurity
Windows 8

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S