Home » Styresystem » Windows 7 vil ikke gå væk – heller ikke i Danmark
Windows 7 vil ikke gå væk – heller ikke i Danmark

Windows 7 vil ikke gå væk – heller ikke i Danmark

Share

For et år siden ophørte Microsoft med at supportere Windows 7. Alligevel er der mindst 100 millioner pc’er med styresystemet verden over. Også i Danmark er der flere hundred tusind

Det er nu et år, siden Microsoft holdt op med at understøtte Windows 7, der blev lanceret i 2009. Men styresystemet, der er forgængeren til det nuværende Windows 10, er ikke sådan at slippe af med.

Ifølge det amerikanske netmedie ZDNet er der stadig mindst 100 millioner brugere af Windows 7 – og det er alene baseret på en analyse af amerikanske websites foretaget af journalisten Ed Bott. Han er nået frem til det anførte antal Windows 7-brugere på baggrund af Microsofts oplysning om, at der findes 1,5 milliarder Windows-pc’er. Men han indrømmer, at det er svært at sige helt præcist, hvor mange der er tale om. Det rigtige tal kunne være langt højere, for eksempel 200 millioner.

Hvis man regner i procent, viser journalistens kilder, at mellem 4,6 til 21,7 procent af alle Windows-pc’er kører Windows 7 her omkring årsskiftet 2020/2021 afhængigt af, hvilke statistiske sites man vælger.

Sådan ser det ud i Danmark

Heller ikke i Danmark har Windows 7 sluppet sit tag i pc-brugerne. Hele 7,65 procent af alle Windows-computere, der besøger www.aod.dk, kører Windows 7. Hvis man anslår, at hver dansker over 7 år har en Windows-pc (nogle har flere, andre ikke nogen), så vil det danske antal pc’er med Windows 7 nå op på cirka 380.000.

Windows 7 anses af mange for det bedste styresystem, Microsoft har udviklet. Og selvom det nuværende Windows 10 er bygget oven på succesen, er det tilsyneladende langt fra alle brugere, der er så begejstrede for det, at de ønsker at opgradere til Windows 10. Det har ellers ikke skortet på opfordringer fra Microsoft.

De brugere, som stadig har Windows 7 kørende på deres computer, er i princippet mere udsatte for sikkerhedstrusler end brugere med Windows 10, fordi nyopdagede huller i Windows 7-systemet ikke bliver lukket automatisk for alle Windows 7-brugere. Nogle har dog tegnet et abonnement på Microsofts såkaldte Extended Security Update (det udvidede sikkerhedsopdateringsprogram, ESU), som tilbyder sikkerhedsopgraderinger. Ifølge ZDNet vil prisen på disse opgraderinger blive fordoblet her i 2021. Så måske vil mange af Windows 7-brugerne nu endelig overgive sig til de moderne tider …


TAGS
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S