Home » Styresystem » Windows 11 på vej ud i Danmark – sådan retter du udseendet
Windows 11 på vej ud i Danmark – sådan retter du udseendet

Windows 11 på vej ud i Danmark – sådan retter du udseendet

Share

Udrulningen af Windows 11 er for alvor kommet til Danmark. Designet er nyt og moderne, men måske bryder du dig ikke om de mest iøjnefaldende ændringer. Heldigvis kan du selv rette tilbage

Windows 11 rulles nu for alvor ud i Danmark. Redaktionen er bekendt med, at mange læsere med Windows-pc i de seneste dage har fået tilbuddet om at opgradere til den nye variant af Microsofts styresystem. Microsoft begyndte allerede i efteråret at tilbyde Windows 11 til brugere med Windows 10-pc’er, men den automatiske udrulning er ikke sket over hele kloden samtidig af praktiske grunde. Nu er turen så kommet til vores del af verden.

Det første indtryk, man får af styresystemet, er et nyt, mere moderne design, og at Startmenuen bliver vist. Samtidig opdager du, at proceslinjen ser anderledes ud. Ikonerne er nu midtstillet.

Se også:  Guide: Få Windows 11 på en ældre pc
Længere afstand

Når du åbner Stifinder, vil afstanden mellem filer, dokumenter og mapper være større, end du som standard havde vænnet dig til med Windows 10.

Desuden vil du opdage, at nogle af menupunkterne er forsvundet i kontekstmenuen, hvis du højreklikker på et dokument. Det gælder for eksempel ”Klip”, ”Kopiér” og ”Omdøb”. De sidder nu øverst eller nederst i menuen i form af små stregikoner.

Nogle pc-brugere er nok ikke begejstrede for at skulle ændre vaner og skulle orientere sig i en brugerflade, som er ændret. Efter et stykke tid vil mange vænne sig til den lidt forandrede måde at navigere på i Windows. Men det er mulighed for at ændre Windows 11 i nogen grad, så den i højere grad ligner det udseende, man har vænnet sig til i Windows 11.

Se også:  Acer Swift X [TEST]: Prisstærk allrounder med stort overskud
Sådan ændrer du tilbage

For eksempel kan du i Stifinder ændre linjeafstanden mellem dokumenter og mapper. Du vælger blot i menuen foroven Vis > Kompakt visning, så ser Stifinder næsten ud, som den plejer.

Hvis du vil have ikonerne på Proceslinje til at stå venstrestillet ligesom i Windows 10, skal du højreklikke på Proceslinjen og vælge Indstillinger for Proceslinje > Personlig tilpasning > Proceslinje > Justering af Proceslinje. Her vælger du så ”Venstre”.

 Der er stadig enkelte menutekster, som ikke er oversat til dansk.


Der er stadig enkelte menutekster, som ikke er oversat til dansk.

Windows 11 er endnu ikke helt fejlfri. Eksempelvis “frøs” nærværende skribents pc, da billedet på Skrivebordet skulle skiftes. Men mest iøjnefaldende er der stadig menupunkter, som ikke er oversat til dansk, som det fremgår af billedet her på siden.

Vi følger udrulningen af Windows 11 de kommende dage og arbejder på at indhente en kommentar fra Microsoft i Danmark.


TAGS
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S