Home » AOD Pro » Windows 11 kan skabe store problemer i mange virksomheder – de er slet ikke klar
Windows 11 kan skabe store problemer i mange virksomheder – de er slet ikke klar

Windows 11 kan skabe store problemer i mange virksomheder – de er slet ikke klar

Share

Ifølge en ny undersøgelse lever mindre end halvdelen af arbejdsstationerne i virksomheder op til kravene i Windows 11, som lanceres om få dage. Og i serverrummet står det endnu værre til

Nu er der mindre end en uge, til at Windows 11 går i luften, og de første pc’er vil blive tilbudt en opgradering fra Windows 10. Skæringsdatoen er måske mere spændende, end mange pc-brugere og virksomheder ønsker det. For vil det gå helt glat og uden problemer?

Ifølge en ny undersøgelse fra den belgiske softwarevirksomhed Lansweeper bliver Windows 11-opgraderingen noget af en prøvelse for mange virksomheder. Hele 30 millioner Windows-enheder fra 60.000 arbejdspladser er kørt igennem Lansweepers asset management-software. Her viser det sig, at kun 44,4 procent af arbejdsstationerne har en cpu, som kan gennemføre en automatisk opgradering.

Se også:  Guide: Giv Windows 11-computeren en forårsrengøring
Virtuelle maskiner og servere i bund

For arbejdsstationer på virtuelle maskiner er prognosen endnu mindre optimistisk, oplyser Lansweeper i et blogindlæg. Selvom cpu-kompatibiliteten er lidt højere med 44,9 procent her, viser softwarevirksomhedens forskning, at kun 66,4 procent af maskinerne har tilstrækkeligt med ram-hukommelse.

For TPM er nyhederne meget dystre, idet kun 0,23 procent af alle virtuelle arbejdsstationer har TPM 2.0 aktiveret. Det skyldes, at TPM aldrig har været påkrævet til Windows. De fleste virtuelle arbejdsstationer skal have en virtuel TPM aktiveret, før de kan opgradere til Windows 11.

TPM’erne på de testede fysiske servere bestod kun testen i 1,49 procent af testperioden, hvilket betyder, at omkring 98 procent af serverne ikke kan opgraderes umiddelbart, hvis Microsoft opretter et serveroperativsystem med lignende krav i fremtiden. For virtuelle servere er der igen næsten ingen TPM-aktiverede servere, forklarer Lansweeper.

Se også:  5 tricks der får Windows 11 til at makke ret

Ved tidligere opgraderinger af Windows har mange virksomheder været længere om at tage springet til en ny version end private brugere. Det er der mange grunde til. Hvis man eksempelvis ikke har mulighed for at foretage en kontrolleret automatisk opgradering, er det en tidskrævende proces at flytte en hel arbejdsplads med den tilhørende infrastruktur fra en ældre version af Windows til en ny version. Så meget tyder på, at historien gentager sig endnu engang: Windows 11 kommer nu, men det kan vare måneder eller sågar år, før alle professionelle brugere og virksomheder er blevet opgraderet.


TAGS
arbejdsstation
pc
server
Windows 10
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S