Home » Gaming & Konsoller » Windows 11 holder farten til gaming
Windows 11 holder farten til gaming

Windows 11 holder farten til gaming

Share

Pc-gamere behøver ikke frygte Windows 11. Måske er styresystemet ikke hurtigere end sin forgænger, men det er mindst lige så kvikt

Der er mange ting at vænne sig til, når man som pc-bruger tager springet til et opgraderet Windows-styresystem. Overgangen fra Windows 10 til 11 kræver nye vaner. Ikke mindst er der sket en del design-ændringer.

Men pc-gamerne kan formentlig ånde lettet op. Windows 11 gør ikke gaming til en sløv affære, viser vores afprøvning. Men lad os først se på nogle af de spændende gaming-detaljer.

Holder hastigheden

Her tænker vi på ting som understøttelse af Direct Storage og AutoHDR, som Microsoft omtalte under Windows 11-præsentationen i sommer. De vil blive tilføjet senere. Spiludviklerne vil nemlig skulle implementere API’en til DirectStorage, altså den programkode, som forbinder spillene til Windows 11. DirectStorage vil altså ikke gøre lagring hurtigere, hvis du installerer Windows 11 nu; heller ikke selvom du har det nødvendige, hurtige NVMe ssd-drev. Faktisk har der for nylig vist sig problemer, som sløver ydelsen i disse drev:

Windows 11 gør hurtige ssd-drev langsomme

Du skal have en HDR-monitor for at udnytte AutoHDR. Men vi har endnu ikke set, hvordan det vil tage sig ud på en pc trods nogen succes på Xbox Series S/X. Men som sagt er det godt nyt, at Windows 11 ikke ser ud til at påvirke spilydelsen i negativ retning.

Se også:  Så dyrt er det i strøm at være gamer – den høje pris rammer hårdt

Testcomputeren. CPU: Intel Core i7 10700K. Bundkort: MSI MPG Z490 Gaming Carbon WiFi. Grafikkort: Nvidia RTX 3060 Ti Founders Edition. Hukommelse: 32 GB, Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-3200. Ssd: 1 TB SK Hynix Gold P31. Køler: Corsair H100i RGB Pro XT. Kabinet: DimasTech Mini V2. Styresystem: Windows 11 Build 22000.194

Vi har kørt en benchmark på en række spil og på forskellige maskiner. Der er forbavsende få udfordringer. Kun AI-testen af Civilization VI gav mærkbart langsommere måleværdier. Windows 11 var et halvt sekund langsommere end Windows 10. Ellers er Windows 11 generelt en smule hurtigere.

Hertil er to ting at sige. For det første er afvigelserne inden for den usikkerhedsmargin, der er i vores målinger. Desuden vil den første version af Windows 11 utvivlsomt rumme flere uhensigtsmæssigheder end senere opdateringer. Så vi kan hverken skose eller rose Microsoft på dette tidlige tidspunkt.

Se også:  5 ting du bør gøre inden du installerer Windows 11

Det korte af det lange er, at lige nu virker Windows 11 til at være godt for pc-gaming, og det vil helt sikkert være endnu bedre, når senere opdateringer ruller ind. Forskellen mellem forgængeren og efterfølgeren er dog så lille. Du skal ikke forhaste dig med at downloade Windows.


TAGS
Gaming
styresystem
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S