Test: Windows 10 Mobile er her

Test: Windows 10 Mobile er her

Share

Microsoft satser derfor på at vende udviklingen med nye smartphones under eget brand – og ikke mindst med Windows 10.

Den altoverskyggende idé med Windows 10 Mobile er, at brugeren får samme brugeroplevelse her, som de vil opnå på alle de platforme, som Windows 10 måtte være installeret på.
Der er ikke noget tilfældigt i, at Mobile-betegnelsen på ny er knyttet til virksomhedens operativsystem, når der er tale om smartphones.

Faktisk betegner Microsoft i daglig tale blot operativsystemet som Windows 10, hvilket endnu tydeligere understreger, at der er tale om et universelt operativsystem til alle enheder.

Forbedringer i Windows 10 Mobile
Windows 10 er måske ikke en revolution i forhold til Windows Phone 8.1, som den afløser. Men der er alligevel et væld af små forbedringer, som de fleste brugere sikkert vil være glade for.
Når det kommer til apps, så benytter Windows 10 sig af universelle apps, hvilket gør det lettere for udviklerne at portere apps skrevet til Windows pc-verdenen til mobile enheder.
Når det kommer til Windows 10 Mobile-oplevelsen, så er der nu fem forskellige flisestørrelser at vælge mellem på startskærmen. Fliserne kan også gøres transparente, lige fra fuldstændigt transparente til helt uigennemsigtige.

Se også:  Galaxy S8 er lanceret: Her er Samsungs nye topmobil

Operativsystemet har gode detaljeforbedringer som ovenstående. Windows 10 Mobile er et godt operativsystem, det er mere et spørgsmål om tilvænning, for en Windows smartphone er lige så let at betjene som en iOS- eller Android-enhed.

Windows 10 introducerer også en ny hurtig Edge-browser, der virkeligt synes at gøre en forskel specielt hastighedsmæssigt.
Continuum understøttes af nogle enheder, her kan man tilslutte sin smartphone til en displaydock og benytte smartphonen som computer på en skærm eller et tv. Samtidig med at man kan sende e-mail og modtage opkald på mobilen.

Der er så mange andre småforbedringer, der ikke bliver plads til her, men den største fordel ved Windows 10 Mobile er, at den er del af et samlet brugermiljø, såfremt man har Windows 10-computere i hjemmet.

Se også:  Farlig vane: Hver syvende sover med mobilen i sengen

Man har adgang til sine Office-programmer, og synkroniseringen mellem smartphone og pc med Windows 10 på begge gør, at man altid er opdateret, uanset hvilken enhed man benytter.

Topmodel overbeviser
Lumia 950XL er topmodellen blandt de nye Windows 10 smartphones, der er derfor ikke sparet på noget. Det eneste man kan sige er, at plastikkabinettet ikke virker så eksklusivt.
Lumia 950XL er en meget stor smartphone med en 5,7” WQHD Amoled-skærm, der er meget detaljeret. Den leverer et godt billede med en god farvegengivelse, samt en virkelig fornem touchoplevelse.

Lumia 950XL er en nydeligt udseende smartphone, der er ret så slank om livet. Konstruktionen er god med mat plastik, der ikke fremstår ’billig’. Betjeningsknapperne på højre side, der virker fint, har dog ret markerede kanter.

Lumia 950XL er en nydeligt udseende smartphone, der er ret så slank om livet. Konstruktionen er god med mat plastik, der ikke fremstår ’billig’. Betjeningsknapperne på højre side, der virker fint, har dog ret markerede kanter.

Del denne