Home » Internet » WiMP forbedrer lydkvaliteten
WiMP forbedrer lydkvaliteten

WiMP forbedrer lydkvaliteten

Share

WiMP opgraderer lydkvaliteten for alle brugere, så musikken nu lyder en anelse mindre ulden. Tjenesten arbejder også på at streame helt ukomprimeret musik

Vores computere og vores internetforbindelser er ved at have en styrke der gør det muligt at streame musik i andet end den allerringeste kvalitet. Det er musiktjenesterne heldigvis opmærksom på, selvom vi på nuværende stadie langt fra er på et niveau, der kan matche en CD eller en LP.

Spotify har længe tilbudt 320 kb/s mp3-kvalitet for Premium-brugerne og nu gør WiMP det samme.

Også standardkvaliteten hæves en smule, det betyder at man nu kan vælge mellem Standard kvalitet på AAC+ 96 kb(s (tidligere 64 kb/s) og høje kvalitet AAC 320 kb/s (tidligere 256 kb/s).

Alle de omkring 20 millioner licenserede numre i WiMPs katalog er således ved at blive erstattet af nye filer. “Lydkvaliteten er helt essentiel for en god musikoplevelse. Vi har arbejdet sammen med et af skandinaviens førende lydstudier for at teste og finde frem til et format, der fungerer på alle enheder. Derfor er vi stolte af at kunne præsentere en eksklusiv lydoplevelse, der spiller optimalt både på brugernes store højtalere og billige høretelefoner”, siger Thor Martin Jensen, talsmand for WiMP.

Se også:  Før tænkte få virksomheder på det – men det har corona også ændret

Projektet med at forbedre lydkvaliteten i WiMP har stået på i nogle måneder, og består af flere faser. Alle kildefiler er blevet erstattet til CD-kvalitet og omkodet via Dolby Media Generator for at opnå den højst mulige lydkvalitet.

Lyt til den nye – og forbedrede – lyd i denne WiMP-playliste, som rummer sange, som ifølge tjenesten er indbegrebet af vellyd.

Projektet er blevet til i tæt samarbejde med tekniker Chris Sansom fra Propeller Mastering, der i øvrigt også vil deltage på Norges største musikkonference by:Larm i denne uge. Her vil WiMP demonstrere den nye og forbedrede lyd og desuden medvirke i paneldiskussionen ‘From studio to stream’ med netop Sansom, den norske producer Morten Lindberg og artisten Bugge Wesseltoft i panelet.

Se også:  Nu er der tændt for Sonos Radio i Danmark

Ved by:Larm introducerer WiMP også næste fase af lydforbedringsprojektet. En beta-test af ukomprimeret streaming til enheder som Android-telefoner, Sonos og Bluesound HiFi stereoanlæg. Det lyder som et skridt der for alvor vil gøre en forskel, så det ser vi frem til hos Datatid TechLife.


TAGS
lydkvalitet
musikstreaming
TechLife
Wimp

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S