3 lader dig ringe via nettet

3 lader dig ringe via nettet

Share

Kunder hos teleselskabet 3 kan som de første i Danmark foretage opkald via Wi-Fi. Dermed er det muligt at gennemføre mobilsamtaler og sende sms’er i bygninger, hvor mobilsignaler har svært ved at slippe ind i dag

Privat- og erhvervskunder hos 3 med Fri Tale abonnementer og en iPhone 5C eller en nyere iPhone model vil fra den 22. marts kunne foretage wi-fi opkald. Med Apple’s seneste version af IOS (9.3) følger nemlig muligheden for at slå wi-fi opkald til i styresystemet. 3 har klargjort sit netværk til at understøtte den nye funktion, og det betyder, at kunder hos 3 bliver de første, der kan benytte den nye teknologi.

”Der har længe været stor interesse for wi-fi opkald, og vi er derfor stolte af at være de første i Danmark, der kan tilbyde det. Med ét slag kan vi sikre, at vores kunder får en god forbindelse, selvom de eksempelvis befinder sig i bygninger, der bremser mobilsignalet. Mange nybyggede huse og kontorbygninger er nemlig så godt isolerede, at mobilsignalet har svært ved at trænge igennem. Det problem fejer vi nu af banen,” siger Jesper Larsen Wagner, VP for Business Development hos 3.

Se også:  Her er mobilabonnementerne du kan bruge i EU

Brugervenlig oplevelse
Opkald og sms via wi-fi har tidligere været muligt gennem visse apps, men når 3 i perioden 22. til 30. marts rul ler wi-fi opkald ud, så vil kunderne få adgang til en mere simpel og brugervenlig service. Når først wi-fi opkald er slået til i telefonens indstillinger, så vælger den automatisk det netværk med bedst signal, når kunden forsøger at lave et opkald eller sende en sms. Befinder kunden sig fx i et nybygget hus med energibesparende ruder og moderne isolering, hvor mobilsignaler har svært ved at trænge igennem, så vil telefonen automatisk vælge husets wi-fi signal og gennemføre opkaldet via denne forbindelse.

”Wi-fi opkald er et godt eksempel på, at fordelene ved den mobile teknologi bliver ved med at udvikle sig, og at vi hos 3 til stadighed sigter mod at være de første med de sidste nye fordele. Vi glæder os til at tage næste skridt, når vi senere i år introducerer talekald over 4G – også kendt som VoLTE. Dermed kan et wi-fi opkald føres over i mobilnetværket uden afbrydelse, når kunden fx forlader sit hjem midt i et opkald,” siger Jesper L arsen Wagner fra 3.

Se også:  Den nye OnePlus 5 kan købes i næste uge - hvis man er hurtig

Når kunder hos 3 foretager eller modtager opkald via wi-fi, så vil der i telefonens display stå ’Wi-fi opkald’ i øverste venstre hjørne.

PLAN FOR UDRULNING AF WI-FI OPKALD HOS 3
– 22. marts udrulles wi-fi opkald til privat- og erhvervskunder med Fri Tale 20 GB og 40 GB abonnementerne og en iPhone 5C eller en nyere iPhone model
– 29.-30. marts udrulles wi-fi opkald til privat- og erhvervskunder med øvrige Fri Tale abonnementer og en iPhone 5C eller en nyere iPhone model
-Inden længe vil 3 også rulle wi-fi opkald ud til en række Android telefoner

Del denne