Home » AOD Pro » Wi-Fi med stor spreder – sådan dækker du hele virksomheden
Wi-Fi med stor spreder – sådan dækker du hele virksomheden

Wi-Fi med stor spreder – sådan dækker du hele virksomheden

Share

Når der skal etableres Wi-Fi-dækning i virksomheder og institutioner, er fast installerede adgangspunkter den oplagte løsning. Nu er den seneste teknik blevet tilgængelig til attraktive priser, og opsætningen er ikke længere raketvidenskab. AOD har været i nærkontakt med to enheder og en smart switch

Fritstående routere eller mesh-enheder er ikke altid optimale løsninger til Wi-Fi-dækning af større rum som kontorer, restauranter, undervisningslokaler og andre steder, hvor der skal være stabil datakontakt med adskillige brugere på forskellige og varierende placeringer.

Hoteller, lufthavne, butikscentre Wi-Fi-dækker deres enorme arealer ved hjælp af såkaldte adgangspunkter eller access points, som typisk er diskrete tallerkenlignende enheder i hvidt plast, der sidder højt oppe på væggene eller er ophængt under lofterne.

For ikke så forfærdelig længe siden kunne den slags netværksprodukter koste seriøse penge, og integration med den øvrige infra-struktur var heller ikke noget for enhver elektriker. De helt store installationer stiller stadig særlige krav, men små og mellemstore virksomheder kan i dag komme langt med produkter som dem, vi præsenterer her – og stadig have høj sikkerhed på enterprise-niveau.

Se også:  Mesh-routere [STORTEST]: Mesh til business – og pleasure
Wi-Fi 6, PoE og Insight

Netgear har for nylig lanceret et sortiment af adgangspunkter, som understøtter den efterhånden veletablerede Wi-Fi 6-standard. Det er god timing, for denne teknologi har fundet vej ind i et stort antal nye smartphones, tablets og computere.

AOD har skrevet meget om Wi-Fi 6, så her vil vi blot opsummere teknologiens vigtigste fordele: Hurtigere datatransmission, flere samtidige brugere og bedre arealdækning samt bagudkompatibilitet med Wi-Fi 5 og tidligere standarder. What’s not to like?

Netgear WAX630 har rendyrket business-design med hvid plast i god byggekvalitet og diskrete indikatorer, som markerer aktiviteterne gennem de to LAN-porte og på de tre frekvensbånd.

PoE (Power over Ethernet), som betyder strømforsyning af en opkoblet enhed via dens LAN-kabel, er en velkendt teknik og endnu et gennemgående træk ved de nye adgangspunkter. Med PoE er det muligt at indrette sig med en central switch og blot trække et netværkskabel ud til hver enhed.

Se også:  Asus RP-AX56 [TEST]: Skarp extender til skarp pris

Insight, som vi tidligere har omtalt flere gange i AOD, er navnet på en platform med tilhørende app til administration og overvågning af routere, switche og flere andre produktkate-gorier i den professionelle del af Netgears meget brede sortiment.

Netgear WAX218 er et økonomisk adgangspunkt, som i den grad falder i med væggen eller loftet. Enheden konfigureres uden en dedikeret app, hvad der kan være en fordel i enterprise-installationer.

Efter en gratisperiode er Insight en betalingstjeneste, der nok vil have størst interesse for professionelle installationer uden fast supportpersonale på adressen. Insight-enheder uden abonnement vil stadig fungere normalt og løbende modtage softwareopdateringer.

TAGS
virksomhed
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S