Wi-Fi med aX-faktor: Snart bliver internettet meget hurtigere

Wi-Fi med aX-faktor: Snart bliver internettet meget hurtigere

Share

Meget hurtigere Wi-Fi til mange flere samtidige brugere. Det er, hvad vi kan vente os af den nye 802.11ax Wi-Fi-standard, som er lige på trapperne

I Alt om DATAs stortest af muskel-routere (nummer 13/2017) skrev vi blandt meget andet, at Wi-Fi-brugere først og fremmest skriger på båndbredde. Og det bliver de ved med, for bestanden af smartphones, tablets og andre opkoblede gadgets vil alene i løbet af 2017 vokse med op mod 20 milliarder enheder, som skal samarbejde på kryds og tværs.

ac, ad og ax

Wi-Fi-standarden for de bedste routere hedder ”ac” i dag. Det har den gjort siden 2013, og da der går omkring fem år på en Wi-Fi-generation, kræver det ingen højglanspoleret krystalkugle at forudse, at noget nyt er under opsejling.
I 2016 kom nogle enkelte routere med ad-teknologi i handelen, som ved brug af 60 GHz-båndet kan levere en teoretisk båndbredde på 4,6 Gbps.

Se også:  TP-Link Archer C2300 [TEST]: Diskret og effektiv

Fedt nok, men desværre har 60 GHz-radiobølger en meget kort rækkevidde på nogle få meter, og de kan ikke passere gennem vægge og etageadskillelser.

I begyndelsen af 2017 fik vi den første konkrete information om ax-standarden, som kan ventes ratificeret i slutningen af 2017 eller begyndelsen af 2018.

Udviklingen af de forskellige Wi-Fi-standarder fra 1997 og frem. Hidtil har der været omkring fem år mellem hver 802.11-generation, og den trend lader til at fortsætte.

Del denne