Home » AOD Pro » Intel lover Wi-Fi 7 i bærbare computere i løbet af 2024
Intel lover Wi-Fi 7 i bærbare computere i løbet af 2024

Intel lover Wi-Fi 7 i bærbare computere i løbet af 2024

Share

Den nuværende trådløse standard, Wi-Fi 6, er endnu ny og kun på vej ud i virksomheder og kontorer. Men den næste trådløs netværkstandard, Wi-Fi 7, kommer allerede i 2024 med markant højere hastigheder

Samtidig med at 5G-netværket blev udrullet, fik vi også den nye trådløse standard Wi-Fi 6. Den har hastigheder, der passer rigtig godt sammen med 5G, og virksomheder har været hurtige til at gribe muligheden og måske endda droppe netværkskablerne.

Men allerede nu, mens vi først er ved at opdage fordelene ved Wi-Fi 6, arbejder standardiseringsorganisationen Wi-Fi Alliance på næsten version af det trådløse netværk. Den får navnet 802.11be eller lidt nemmere: Wi-Fi 7.

En stor opgradering

Intel har ikke været sene til at gribe fat i den nye netværkstandard, og processorgiganten lover ifølge onlinemediet The Register, at vi kommer til at se de første bærbare computere med Wi-Fi 7 i løbet af 2024.

Se også:  D-Link R15 AX1500 Smart Router [TEST]: Wi-Fi 6 til discountpris

Det skulle passe fint ind i den tidsplan, som Wi-Fi Alliance har lagt for den nye trådløse standard.

Der er noget at glæde sig til. For den kommende trådløse standard er ikke nogen lille opgradering. Den potentielt maksimale datahastighed bliver, ifølge Intel, på næsten 5,8 Gbps, hvilket er 2,4 gange hurtigere end de 2,4 Gbps som er muligt med Wi-Fi 6/6E.

Wi-Fi 7 kommer som noget nyt til at udnytte hele 6 GHz-båndet, som Wi-Fi 6E forsøgte at få snablen ned i. Dermed kommer det totale antal Wi-Fi bånd op på tre.

Der kommer også en fordobling af kanalstørrelsen fra 160 MHz til 320 MHz samt en såkaldt 4K Quadrature Amplitude Modulation, QAM. Den skulle, ifølge Intel, gør det lettere at organisere datastrømme, og forbedre datatætheden.

Se også:  Wi-Fi til en hel parkeringsplads eller et komplet varehus
Mobiltelefoner også på vej

Det er godt nyt for virksomheder. Fremover vil det være endnu mere oplagt at benytte trådløse teknologier for dem. Datahastigheder vil ikke være et problem, og de samme hastigheder vil, stort set, kunne nås på Wi-Fi 7 som på 5G-netværket.

Intel er ikke de eneste der arbejder med Wi-Fi 7. Den taiwanske virksomhed MediaTek demonstrerede allerede tilbage i januar, hvad Wi-Fi 7-teknologien kan, også selvom den endnu ikke er fastlagt af Wi-Fi Alliance. Læs historien her.

Derudover har mobilchip-producenten Qualcomm planer om at levere Wi-Fi 7-produkter i 2023 – hvis altså standarden er klar til det på det tidspunkt.


TAGS
trådløst netværk
Wi-Fi 6
wi-fi 6E
wi-fi 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S