Home » Sikkerhed » WhatsApp hacket – her er hvad du skal gøre
WhatsApp hacket – her er hvad du skal gøre

WhatsApp hacket – her er hvad du skal gøre

Share

Den populære messenger-tjeneste WhatsApp er blevet hacket, så kriminelle kan få adgang til brugerens kamera, mikrofon og beskeder. Sådan finder ud af om din mobil er ramt og lukker sårbarheden …

Whatsapp bliver brugt af mange millioner brugere verden over. I går kom det frem at tjenesten er blevet hacket, så kriminelle kan få adgang til ikke bare beskeder og kommunikation men også kamera og mikrofon på brugernes smartphones.

Victor Chebyshev, anti-malware-ekspert hos Kaspersky Lab, fortæller:

”Det ser ud til, at hackerne via WhatsApp-applikationen har fået adgang til en lang række data, der er gemt i enhedens hukommelse, såsom korrespondance, kamera og mikrofon. De seneste oplysninger tyder på, at angriberne brugte flere sårbarheder, herunder zero-day sårbarheder for iOS, og at angrebet blev gennemført i flere trin, hvorved hackerne kunne installere et spywareprogram.. Da disse sårbarheder tilsyneladende blev udnyttet på både Android- og IOS-enheder, er de meget farlige. Vi opfordrer alle brugere til at kigge efter og straks installere nyligt udgivne softwareopdateringer, der blokerer for sårbarheder, der udnyttes af malware.”

Se også:  Nu kan du slette alt hvad Facebook ved om din færden på nettet

Dette kan du gøre for at holde dig sikker og se om du er smittet:
1) Kontroller om din WhatsApp er opdateret – følgende versioner er sårbare https://m.facebook.com/security/advisories/cve-2019-3568
2) Installer en mobil sikkerhedsløsning (fx Kaspersky Mobile Antivirus: AppLock & Web Security) for at se om din enhed er sikker. Hvis der er skadelig software på din enhed, vil antivirus-løsningen give dig besked på det.
I nogle tilfælde kan dit antivirusprogram ikke fjerne skadelige filer fra enheden. Hvis det er tilfældet, skal du lave en hardware nulstilling af din enhed og gendanne den til fabriksindstillingerne.


TAGS
mobilsikkerhed
sociale medier
WhatsApp

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S