Home » Processor » Westmere-EX får 10 kerner
Westmere-EX får 10 kerner

Westmere-EX får 10 kerner

Share

Detaljer om den kommende high-end Xeon serverprocessor

Processorer kommer i alskens afskygninger, der er er enkeltkernede, dobbeltkernede, firekernede, sekskernede, en enkelt 12-kernet processor og sørme om ikke, Intel nu vil sende Serverprocessorer ud med 10 indbyggede kerner.

Hot Chips

På Hot Chips 22, der lige har været afholdt i Standford Universitetet i Palo Alto Californien, afslørede chefarkitekten bag Westmere-EX Dheemanth Nagaraj udvalgte detaljer om den kommende serverprocessor. For de uindviede er Hot Chips en førende konference indenfor højt ydende mikroprocessorer og tilhørende integrerede kredsløb.

Westmere-EX

Udover at der vil blive tale om en 10-kernet processor, blev det røbet, at Westmere-EX processoren vil være en single die løsning. Grundet at processoren har den Hyper-Threading, kan processoren kan bearbejde 20 tråde samtidigt.

Der blev ikke røbet noget om hastigheder eller specifikke angivelser af, hvad man vil kunne forvente af ydelse i serverrelaterede opgaver. Det blev heller ikke røbet, hvornår vi kan forvente at se Westmere-EX processorer i servere under Xeon branded.

Se også:  Intels nye monster-processor sprænger hastighedsloftet

Nehalem-EX blev lanceret i marts i år, og Westmere-EX bliver næste led i Intels tick-tock produktionsfilosofi, hvor en ny arkitektur efterfølges af et efterfølgende die-shrink. Westmere-EX vil med andre ord produceres med 32nm produktionsteknologi mod forgængerens 45nm og desuden indeholde diverse arkitektoniske finpudsninger.

På konferencen blev der nævnt enkelte detaljer om den kommende Xeon processor, der baseres på Westmere-EX kernen, og som er beregnet til at kæmpe med AMD’s Magny Cours samt kommende ”Bulldoxer” baserede serverprocessorer.

Westmere-kernen er som sagt “blot” Nethalem-arkitekturen, der er die-shrinket fra de oprindelige 45nm produktionsteknologi til de nuværende 32nm. Tidligere på året lancerede Intel consumer processorer til desktop og mobilt brug. Kernerne i alle Westmere processorer er grundlæggende ens, det er antallet af kerner samt de såkaldte “uncore” elementer, der adskiller processorerne. Det er ting som QPI intercface, integrerede hukommelsesinterfaces og Level 3 cache. Dog vil Westmere-EX komme til, at rumme ikke nærmere specifikke server relaterede elementer. Det er tiltag, der skal forbedre ydelse, pålidelighed give mere sikkerhed samt understøtte virtualisering.

Se også:  Qualcomm og non-x86 er på vej

Level 3-cachen bliver delt af de 10 kerner via en tovejs ringbus, den il tilladefem parallelel forespørgsler til cachen per processorcyckle. Det smarte ved denne ringbus er, at den skal kunne forhindre flaskehalse i chippen. Ud over dette vil processoren have fire QPI interfaces, understøttelse af op til otte hukommelseskanaler (channels) og to hukommelseskontrollere.
Dheemanth Nagaraj var ikke bekymret over, at Westmere-EX blot vil have 10 kerner og ikke 12, når AMD står fortmedenligt klar til at frigive deres 16 kernede “Interlagos” serverprocessor i løbet af det næste halvandet til to år. Han angav, at det var det passende antal i forhold til ydelse og med henblik på, at på procesoren så hurtigt på markedet som muligt.
Vi må vente og se, hvorledes det næste store slag indenfor de tunge serverprocessorer mellem Intel og AMD vil forløbe.


TAGS
32nm
intel
Serverprocessor
Westmere-EX
Xeon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S