Home » Hardware » Webkameraer [STORTEST]: Gå til videomøde med stil
Webkameraer [STORTEST]: Gå til videomøde med stil

Webkameraer [STORTEST]: Gå til videomøde med stil

Share

Videokonferencer blev redningsplanken for mange virksomheder, da coronapandemien begyndte at hærge, og de nye vaner hænger ved. Derfor er der fokus på webkameraer som aldrig før. AOD gør status og tester fire aktuelle løsninger

En gruppetest af webkameraer har længe stået på AOD’s lange emneliste, og coronaen har gjort projektet højaktuelt. Som i så mange andre virksomheder er videokonferencer blevet en del af vores hverdag.

Siden marts har vi ikke alene haft gang i webkameraer, men også brugt laptops samt tablets, smartphones og andre anvendelige enheder til videosamtaler og konferencer. Det har vi lært af, men det har også været sværere end ventet at komme til at prøve nogle af de seneste produkter.

Se friske priser på webkameraer her.

Generelt har pandemien skabt mange flaskehalse i den internationale handel og logistik. I år har det ofte været sværere end normalt for os at skaffe samples til vores test, men situationen skiftede til det helt uvirkelige, da vi tog kontakt til netværket for at låne webkameraer.Denne produktkategori er simpelthen blevet revet ned af hylderne som kolde fadbamser på de festivaler, vi heller ikke kommer til at opleve i 2020.

Hvorfor separat webkamera?

Et lille videokamera med tilhørende mikrofon har været fast inventar på laptops, så længe vi kan huske. Fint nok, men det siger sig selv, at der ikke er meget plads til et kamera med tilhørende optik i et måske 5 mm tyndt låg på en anorektisk bærbar. Kvalitet både koster og fylder.

Se også:  Duel: 4K-videokvalitet i 1K-prisklassen

Det er også vores indtryk, at mange laptops i erhvervslivet holder længe. Eksempelvis har vi selv en Lenovo fra 2014, der er blevet opgraderet til Windows 10, men dens kamera har VGA-opløsning på 640 x 480 pixel plus blege farver, som får de grove billeder til at virke endnu mere fortidige ved en videokonference. Så er det nemmere at få chefen til at bevilge et webkamera end en ny pc. Det er billigere.

Endnu en grund til at vælge et separat webkamera er friheden til at placere det, hvor det er mest praktisk. Dette er særlig vigtigt for influencere og andre, der optager video til streaming på sociale medier og måske også bruger en større mikrofon til at dække lyd-siden.

Vi ville også vælge et separat kamera, hvis vi var blevet udrustet med en af de laptops, hvor kameraet er udformet som en pop op-knap i tastaturet. Vi vil nemlig helst undgå at blive fotograferet nedefra, hvor vores fem luksushager nemt kommer til at dominere portrættet.

Til at sammenligne webkameraers billedkvalitet bruger AOD dette tyske testkort, som svarer til et tv-prøvebillede. Referencefotoet er taget med et semiprofessionelt systemkamera fra Sony, som har en opløsning på 24 megapixel.

Hvilken opløsning?

… eller hvilken pris? Der er nemlig en ret
lineær sammenhæng mellem webkameraers opløsning og pris.

Se også:  Nu streamer DR i 4K-kvalitet

Det kan lade sig gøre at købe et webkamera med VGA-opløsning for blot 99 kr. Det kan dog absolut ikke anbefales, medmindre man er
desperat eller vil have sine optagelser til at ligne slidte, analoge VHS-videofilm.

Fra omkring 200 kr. kan man blive ejer af et HD-webkamera, hvor ”HD” står for High Definition og en opløsning på 720p (1280 x 720 pixel) – ligesom på dvd. Dette kvalitetsniveau, som er meget udbredt til integrerede kameraer til laptops, rækker efter vores mening ikke til store skærme og lærreder, men til videokonferencer, hvor de enkelte deltagere sidder med hver sin computer, er det faktisk ikke så ringe endda.

Endnu en forøgelse af budgettet til omkring 500 kr. begynder at bringe FHD (Full HD) – 1080p (1920 x 1080 pixel) eller Blu-ray-billedkvalitet inden for rækkevidde. Denne høje opløsning tilbydes af enkelte tablets og masser af smartphones, men er nærmest umulig at finde i en laptop. Sammenfattende synes vi, at det giver god mening at satse på FHD-opløsning til et separat webkamera. Man får en vis grad af fremtidssikkerhed, og den højere billedkvalitet kan også være en gevinst ved zoom og visning af billedudsnit.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
4K
webcam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S