Home » AOD Pro » Webapps er direkte årsag til de fleste hackerangreb
Webapps er direkte årsag til de fleste hackerangreb

Webapps er direkte årsag til de fleste hackerangreb

Share

Hvorfor bliver virksomheder oftere og oftere udsat for vellykkede hackerangreb? En væsentlig årsag kan være den voksende anvendelse af webapplikationer, der udgør en stor sikkerhedsrisiko

Mange virksomheder er stærkt afhængige af webapplikationer, men det er ikke helt uden problemer. Nye undersøgelser viser, at mange sikkerhedsproblemer kan kædes direkte sammen med usikkerheder i webapplikationer. Senest påpeges truslerne i en rapport fra sikkerhedsfirmaet F5 og Cyentia Institute.

Ifølge rapporten kan 56 procent af de største sikkerhedshændelser i løbet af de sidste fem år kædes direkte sammen med webapplikationer.

Disse angreb har været dyre at komme sig over. Rapporten anslår, at de virksomheder, der blev ramt af disse angreb, har tabt over 7,6 milliarder US-dollar alene som følge af angreb gennem webapps.

Se også:  Hackernes nye våben: Rammer flere platforme med samme kode
Otte måneder i uvished

En af årsagerne til, at det har kostet så meget at komme sig oven på denne type angreb er, at det i gennemsnit tager 254 dage – over otte måneder – at opdage de problemer sikkerhedsproblemerne i webapplikationerne forårsager.

Cytentia skriver i rapporten, at svaret på problemerne er at rette koden, patche systemerne og tjekke, at der ikke er utilsigtede bagdøre i koden til webapplikationerne. Cytentia indrømmer dog også, at det er lettere sagt end gjort, ikke mindst fordi mange virksomheder ikke selv ejer koden til de webapplikationer, de bruger.

Derfor anbefaler man også, at it-afdelingerne er meget opmærksomme på, hvilke webapplikationer der bruges, og at leverandørerne skal kunne dokumentere applikationernes sikkerhed.

Se også:  Videoovervågning på vej i skyen – men virksomheder er ikke helt klar endnu

TAGS
apps
Hackerangreb
malware
ransomware
sikkerhed
webapplikationer
webapps

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S