Guide: Med VPN er du sikker på nettet

Guide: Med VPN er du sikker på nettet

Share

At være på nettet uden at blive set over skulderen er muligt med en VPN-forbindelse. Med et Virtuelt Privat Netværk efterlader du ingen aftryk, og du kan søge følsomme oplysninger i fred

Virtuelle Private Netværk eller VPN’er er utrolig nyt-tige. De gør præcis, hvad navnet antyder: Skaber en privat tunnel tværs gennem internettet fra punkt til punkt. Og når du benytter en VPN-forbindelse, krypteres hele din trafik, hvilket betyder, at du er afskærmet mod nysgerrige øjne. Og så er der afstanden. Med en aktiv forbindelse og omdirigering af din trafik, ser din lokale maskine ud til at stå i en anden del af verden. Du får i stedet en adresse relateret til den maskine, du har forbin-delse til.

Se også:  Netgear Arlo Pro 2 [TEST]: Kabelfri overvågning – nu i 3. generation

Vores foretrukne VPN er Windscribe. Den er gratis, nem at bruge, du kan vælge mellem steder og får en meget generøs begrænsning på data. Der er u-lemper ved at bruge VPN. Især at internethastigheden falder en smule, men ulemperne er i mange tilfælde det hele værd.

1 Kontrollér din IP-adresse

Før du starter din forbindelse, så tjek, hvad nettet ved om dig. På www.whatismyip.com får du vist din offent-lige IP-adresse, dens oprindelsessted og (ofte) navnet på din udbyder. Placeringen kan ramme lidt ved siden af. Informationen er tilgængelig for alle websteder, du besøger. Noter din adresse til sammenligning senere.

2 Download Windscribe

På www.windscribe.com klikker du på den grønne downloadknap. Softwaren fås som program og som udvidelse til din browser. Her vælger vi programudgaven, da den beskytter al online-trafik, ikke kun den, der går gennem din browser. Rul lidt ned og klik på knappen ”Windows” i sektionen ”Windscribe for your computer”.

Se også:  Feriebilleder på Facebook kan blive en dyr fornøjelse

3 Installér softwaren

Find installationsprogrammet (sandsynligvis ligger det i mappen Downloads), og kør det. Windscribe installerer et virtuelt netværkskort, så det skal have din eksplicitte tilladelse. Acceptér brugerkontrolprompten og licensaftalen, og vælg ”Hurtig installering”. Klik på ”Næste” for at installere og derefter ”Færdig”.

Del denne