Home » Internet » Vores daglige onlinetid voksede med 3,5 time under coronakrisen
Vores daglige onlinetid voksede med 3,5 time under coronakrisen

Vores daglige onlinetid voksede med 3,5 time under coronakrisen

Share

Ni ud af ti forbrugere øgede deres internetforbrug under coronakrisen, og vores onlinetid i hjemmet steg i gennemsnit med 3,5 time om dagen. Det fremgår af en ny global rapport fra Ericsson ConsumerLab, der også viser, at hver femte forbruger tog helt nye onlineaktiviteter som fx e-læring og videokonferencer til sig

COVID-19 ændrede på et splitsekund vores verden og hverdag. Et hidtil uset antal lande lukkede ned, og milliarder af mennesker over hele kloden måtte flytte både arbejdsplads og fritidsaktiviteter hjem i stuerne for at undgå al unødvendig social aktivitet.

Men hvordan påvirkede coronakrisen vores internetforbrug og digitale vaner, da den fysiske verden pludselig rykkede online? Det har Ericsson ConsumerLab kigget nærmere på i en ny global undersøgelse foretaget blandt 11.500 forbrugere.

Ifølge rapporten øgede ni ud af ti forbrugere deres internetaktiviteter under coronakrisen. I gennemsnit steg vores daglige onlinetid i hjemmet via bredbånd med 2,5 time, mens opkobling via 4G-mobilnetværket steg med 1 time.

Se også:  Hvad skal vi med 5G? Her er 3 gode grunde til at springe på

“Hvis muligheden for at arbejde hjemmefra før var et gode, blev det under krisen til et krav, og aldrig har vi været så afhængige af at kunne komme online for at arbejde, studere og opretholde et socialt liv. Det har medført et skift i vores internettrafik og viser, at både mobile og faste netværk i stigende grad spiller en vigtig rolle ift. kritisk national infrastruktur,” siger Niclas Backlund, der er chef for Ericsson i Danmark.

E-læring og videoopkald i vækst

De hurtigst voksende app-kategorier er bl.a. relateret til onlineuddannelse, videomøder og velværdsydelser. Brugen af uddannelsesapplikationer som fx Google Classroom er steget med hele 282 pct., og ifølge tre ud af fire forældre har disse været afgørende for, at deres børn har kunne fortsætte deres skolegang hjemmefra.

Se også:  Danskerne blandt verdens mest 5G-skeptiske

I USA mener seks ud af ti samtidig, at videomøder helt vil erstatte fysiske møder, og lige så mange vurderer, at onlinekonsultationer hos lægen vil erstatte de fysiske.

Hurtige forbindelser skal få os gennem fremtidige kriser

På trods af det øgede pres på netværkene oplevede 74 pct. af respondenterne, at deres mobile netværk levede op til deres forventninger. Dog svarer 63 pct., at 5G havde været en fordel for deres netværksforbindelse under coronakrisen.

Mens 5G-udbredelsen er aftaget i nogle markeder som følge af pandemien, accelererer behovet og brugen i andre markeder. Det får Ericsson til at hæve sin forventning til det samlede antal 5G-abonnementer ved udgangen af 2020 fra 100 til 190 mio. I Danmark forventer TDC at aktivere Ericssons 5G-netværk ved udgangen af 2020.


TAGS
5G
corona
Ericsson

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S