Home » Transport » Volvo nye elbil giver dig den rette information på det rette tidspunkt
Volvo nye elbil giver dig den rette information på det rette tidspunkt

Volvo nye elbil giver dig den rette information på det rette tidspunkt

Share

Onsdag den 9. november lanceres Volvos nye fuldelektriske SUV, Volvo EX90. Med bilen introduceres også en række nye teknologiske løsninger og funktioner, herunder et netværk af eksterne sensorer, som skal gøre bilturen mere sikker

Volvo Cars ønsker at undgå et scenarie hvor bilens mange funktioner distraherer føreren. Derfor kommer Volvo EX90 med et nyt infotainmentssystem, der vil sikre at føreren modtager relevant information, på det rigtige tidspunkt, gennem en kontekstuel brugerflade.

Systemet skal blandt andet gøre overgangen fra manuel til assisteret kørsel enkel og intuitiv for føreren. Samtidig vil bilens skærme vise føreren hvad der er brug for i en given situation, ud fra hvad bilen opfatter i det miljø, den befinder sig i. En stor midterskærm giver hurtig adgang til navigation, medier og telefon, udover kontrolpanelet og andre funktioner, som føreren ofte bruger.

Afhængigt af om føreren kører, parkerer eller er i et telefonopkald, vil en særlig kontekstmenulinje foreslå de handlinger, der er mest relevante for den specifikke situation.

Se også:  Kias nye elbil er den mest solgte i januar - overhaler Tesla og Audi
Fokuseret, nem og sikker kørsel

For mere kørselsrelevant information, såsom rutevejledninger, hastighed og batteriets rækkevidde, er der en anden, mindre skærm direkte foran rattet. Det er også der bilen kontekstualiserer skiftet fra én køretilstand til en anden, så det er nemt at forstå hvad der kan forventes af bilen – og hvad bilen kan forvente af føreren.

”Det handler om at give den rigtige information på det rigtige tidspunkt. Vi ønsker, at køreoplevelsen skal være fokuseret, enkel og sikker. Da bilen forstår sine omgivelser og dig bedre end før, kan vi skabe en endnu mere sikker situation ved at reducere distraktion og en for stor mængde information” udtaler Thomas Stovicek, chef for UX hos Volvo Cars.

Ved at kombinere bilens eksterne og interne sensorer med egenudviklet software, opnår bilen en større forståelse for føreren og de omgivelser den befinder sig i. Ambitionen er, at bilen skal kunne aflæse situationen og tilbyde kontekstuel information baseret på hvad den registrerer i omgivelserne.

Se også:  Lej en elcykel for 10 kroner: Tier lancerer elcykler i København

Gennem de eksterne sensorer, som giver et 360 graders overblik over bilens omgivelser, kan bilen proaktivt reagere på hvad der sker omkring den selv når assisteret kørsel er inaktiv. Når assisteret kørsel er aktiv, støtter bilen føreren under kørslen. Bilen vil informere føreren om hvad den ser og hvilke informationer den reagerer på. Udover at tilbyde styrestøtte og holde en stabil hastighed, vil den også kunne hjælpe føreren med at skifte vognbane.

Volvo EX90 får hardware, der er forberedt til uovervåget autonom kørsel, hvilket gør det muligt for bilen at køre selv når dette bliver godkendt i fremtiden.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
Volvo

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S