Home » Transport » Volvo-brand vil lave 100 procent klimaneutrale elbiler
Volvo-brand vil lave 100 procent klimaneutrale elbiler

Volvo-brand vil lave 100 procent klimaneutrale elbiler

Share

Polestar 0-projektet sigter mod at reducere kulstofemissionerne ved at ændre den måde, som biler fremstilles på, snarere end at bruge traditionelle processer og derefter plante træer for at udligne CO2-udledning

I Polestars første årsberetning, offentliggjort den 7. april 2021, annoncerer det svenske elbilmærke sin ambition om at skabe den første rigtige klimaneutrale bil inden 2030.

Polestar 0-projektet sigter mod at reducere kulstofemissionerne ved at ændre den måde, som biler fremstilles på, snarere end at bruge traditionelle processer og derefter plante træer for at udligne CO2e. Fremgangsmåden vil omfatte et samarbejde på tværs af hele udviklingsprocessen og værdikæden, fra leverandører til forhandlere.

At plante træer er ikke nok

Miljøeksperter har advaret om, at offsetting ikke er bæredygtigt på lang sigt. Spørgsmål omkring den langsigtede kulstoflagringskapacitet i skove varer ved, da en skov kan blive udsat for logning, ødelagt af brand eller generelt ændre sig på grund af klimaforandringer.

Se også:  Subaru afslører sin første elbil: Her er Solterra

”Vi tror ikke på offsetting,” siger Thomas Ingenlath, CEO for Polestar. ”Qua vores ambition om at skabe en fuldstændig klimaneutral bil tvinges vi, i positiv forstand, til at nå ud over, hvad der er muligt i dag. Vi bliver nødt til at sætte spørgsmålstegn ved alt, innovere og se på eksponentielle teknologier, når vi designer mod 0.”

Polestars Head of Sustainability, Fredrika Klarén, siger: ”Polestar biler er elektriske, så vi behøver ikke bekymre os om forbrændingsmotorer, der producerer giftige emissioner – men det betyder ikke, at vi er i mål. Vi vil nu arbejde målrettet på at udrydde alle emissioner, der stammer fra produktionen af vores biler. For os bilproducenter befinder vi os i en historisk og spændende tid, da det er en oplagt mulighed for at ”seize the moment”, gøre det endnu bedre og turde indfri drømmen om klimaneutrale, cirkulære og smukke biler.”

Se også:  Tesla sænker prisen på Model S markant

Polestar er allerede i gang med at inkorporere en fælles klimaindsats i hele virksomheden, og har ligeledes opsat klimamål i deres medarbejderes bonussystem.

Deklarering om bæredygtighed

Deklareringer om bæredygtighed er almindeligt i bl.a. fødevaresektoren og modeindustrien, og vil blive anvendt på alle fremtidige Polestar-modeller. Fra og med Polestar 2 vil der være en deklarering om CO2-aftryk og konflikt ressourcer, som vil blive vist på Polestars hjemmeside og i Polestar Spaces. Det vil bidrage til en øget gennemsigtighed i branchen. Løbende opdateringer i relation til bæredygtighed, samt yderligere detaljer og information vil ligeledes blive tilføjet over tid.

Thomas Ingenlath tilføjer: ”Forbrugerne er en enorm drivkraft i skiftet til en bæredygtig økonomi. De skal have de rigtige oplysningsværktøjer til at træffe informerede og etiske beslutninger. Når en Polestar 2 i dag forlader fabrikken gør den det med et kulstofaftryk. I 2030 vil vi præsentere en bil, der ikke gør.”


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
polestar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S