Home » Transport » Volkswagens næste elbil afsløret: En sporty firhjulstrækker til familien
Volkswagens næste elbil afsløret: En sporty firhjulstrækker til familien

Volkswagens næste elbil afsløret: En sporty firhjulstrækker til familien

Share

Volkswagen ID.5 GTX er en elektrisk SUV med coupé-karrosseri, firehjulstræk, to elmotorer og en rækkevidde på op til 497 km

Elegant som en coupé, stærk som en SUV og helt elektrisk. Sådan beskriver Volkswagen den nye ID.5 GTX, som har verdenspremiere den 7. september, forklædt som konceptbil på IAA München Motor Show.

ID.5 GTX er den tredje model i Volkswagens ID.-familie og den første el-drevne SUV-coupé fra Volkswagen. Modellen er nært beslægtet med ID.4 SUV’en, men de svungne linjer og den coupé-lignende taglinje gør ID.5 GTX mere sporty. Karrosseriets korte udhæng for og bag og de 21” store hjul fremhæver den atletiske stil. ID.5’s frontdesign er præget af avancerede IQ.Light-LED-matrix -forlygter, der genererer et intelligent styret fjernlys.

Volkswagens billige elbil er tilbage på det danske marked

De suppleres af en LED-lysstribe, der løber ind til Volkswagen-logoet samt tre kraftfulde LED-lys, integreret i hver side af frontkofangeren. Bag på er LED-baglygter med 3D-effekt samt et LED-lysbånd i hele bilens bredde.

Se også:  Volkswagen melder udsolgt af elbiler resten af året
Næsten 500 km på en opladning

Forkortelsen GTX repræsenterer Volkswagen-mærkets nye sportslige modellinje. Det fortsætter traditionen med de succesrige GTI-, GTD- og GTE -modeller og overfører det til den elektriske verden. ID.5 GTX har en elmotor på både for- og bagakslen, der spiller sammen for at levere et intelligent firehjulstræk. Det 77 kWh-store lithium-ion-batteri placeret under gulvet mellem akslerne giver en forventet rækkevidde op til 497 km (WLTP).

Når ID.5 GTX lander hos forhandlere i starten af 2022, vil det være den anden model med den sportslige GTX-betegnelse, og den vil sætte yderligere fart på Volkswagens ACCELERATE-strategi. Volkswagen har et mål om at øge andelen af elbiler, så de vil udgøre op til 70 procent af Volkswagens samlede salg i Europa i 2030. Volkswagen sigter mod at blive en CO2-neutral virksomhed i 2050.

Her er Volvos bud på fremtidens elbil

 

Se også:  Betal direkte fra bilen med dit fingeraftryk


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
volkswagen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S