Home » Mobiltelefon » VM i mobil
VM i mobil

VM i mobil

Share

Verdens bedste smartphone – det prædikat er blevet sat både på Apple iPhone 4S og Samsung Galaxy S II. Her sætter vi dem op imod hinanden i den afgørende finaletest

Dette er verdens bedste smartphone, skrev flere anmeldere, da Samsung Galaxy S II blev lanceret i maj. Lige så bombastiske var overskrifterne efter Apples iPhone 4S’ lancering i oktober, selvom mange brancheiagttagere nok havde sat næsen op efter en mere gennemgribende nyskabelse af Apple-succesen. De repræsenterer hver sin systemverden, Android og iOS, men for os brugere er det i princippet ligeyldigt. Så hvem af dem er egentlig verdens bedste? Det afgør vi i denne dueltest.

Førstehåndsindtrykket falder klart ud til Apples fordel. Hvor iPhone 4S er lavet af robuste og slidstærke materialer, føles Galaxy S II plasticagtig i direkte sammenligning. iPhone har en ridsefri trykglasskærm, solid glasbeklædning både foran og bagpå samt børstet aluminium i siden. Samsungs trykfølsomme skærm er lavet af plastic, men dog ridsefri, selv når vi er lidt hårdhændede.

Men plastic har også fordele. Galaxy vejer kun 116 gram mod iPhone 4S’ 140 gram, selvom Galaxy-skærmen også er større, 4,27” mod 3,5”. Den større skærm gør det nemmere at trykke på tasterne på skærmen. Vi får en del tastefejl med iPhone 4S, fordi tasterne er meget små. Det sker sjældnere med Galaxy S II.

[pt id=’2018816′ size=’large’ link=’file’]

 

Markant forskel i billedkvalitet

iPhone vinder klart på billedkvalitet med en flot skærmopløsning på 960×640 pixels og en LED-oplyst skærm. Farverne står klarere, og kontrasterne er mere markante. Tidligere havde Galaxy S II markedets bedste billedkvalitet takket være Super Amoled Plus-skærmen med en opløsning på 800×480 pixels, men de dage er talte.

Det er et par bidske bæster, vi har testet! Apple har valgt den kraftige A5-processor – samme chip som i iPad 2. Paradoksalt nok er det Samsung, som producerer chippen. Galaxy S II har ligeledes en Dual Core-chip, men den kører med 1,2 GHz, hvilket skulle gøre Samsungs telefon en smule hurtigere, men i praksis kan vi ikke mærke forskel, når vi tester med en lang række apps, filmklip, hjemmesider og spil.

iPhones iOS 5-styresystem er berømmet for sin brugervenlighed, og her er det nemt at navigere rundt i mobilen: Alle apps og funktioner ligger ude på selve telefonens skrivebord. Det er også en smal sag at oprette mapper til apps, så du kan have mange af dem samlet velorganiseret på én side.

Du kan oprette en mappe med spil ved at trykke på en spil-app i et par sekunder, hvorefter du trækker app’en over på et andet spil, og en mappe, som du kan navngive, oprettes automatisk.

Galaxys Android 2.3-styresystem halter lidt bagefter på brugervenlighed og overblik. Det er muligt at oprette mapper, men det kræver, at du først trykker på skærmen i et par sekunder, hvorefter du kan vælge at oprette. Først herefter kan du trække dine apps over i mappen. Der er med andre ord et ekstra led i organiseringen – typisk for forskellen mellem iOS 5 og Android.

Specifikationer

Processor: Apple A5 Dual-Core, 1 GHz
WiFi: 802.11b/g/n
Skærm: 3,5” Retina
Kamera: 8 megapixels
Kapacitet: 16, 32 eller 64 GB
Dimensioner: 58,6×115,2×9,3 mm
Vægt: 140 gram

[pt id=’2018822′ size=’large’ link=’file’]

 

Men Android skal også have roser. Du kan for eksempel nemmere overføre filer mellem mobilen og en computer. Forbind de to enheder med et USB-kabel, og så er det nemt at trække og slippe film, musik eller andet godt, præcis som på en Windows-pc.

Her halter iOS 5, da film og musik skal gå igennem iTunes, hvilket ikke er så simpelt, da filerne skal konverteres til det format, som iOS 5 understøtter. Det kræver separate programmer til pc’en, hvis du for eksempel vil overføre film til en iPhone 4S.

En anden generel fordel ved Android er det kolossale udbud af apps – mange af dem til gengæld af diskutabel kvalitet. Apple-verdenen har lidt færre apps, men de er alle godkendt af producenten, hvilket sikrer en vis kvalitet.

Både iPhone og Galaxy leveres med et 8-megapixels kamera. Men billeder taget med iPhone 4S er af væsentligt bedre kvalitet. De er skarpere, der er mere knald på farverne, og kontrasterne er klarere. Selv i et mørkt lokale kan du tage flotte billeder, hvor optagelser med Galaxy S II bliver en smule slørede og dunkle.

[pt id=’2018821′ size=’large’ link=’file’]

 

En smart funktion i iPhone 4S er stemmestyringsprogrammet Siri. Du kan tale til din telefon (dog kun på engelsk, desværre) og få den til at udføre ret avancerede kommandoer. Ønsker du eksempelvis at sende en sms, siger du bare ”Send text message” (ja, det hedder det altså på engelsk). Du kan efterfølgende diktere indholdet af sms’en. Det samme kan du gøre med e-mails og andre ting. Men du skal tale tydeligt, ellers virker det ikke.

Galaxy S II har et lignende program, Voice Talk, der ligeledes kun forstår engelsk, men her kan du kun give simple kommandoer, såsom ”Play music”, og vi oplevede gentagne gange, at programmet ikke kunne forstå, hvad vi sagde.

Galaxy skal dog have en lille disciplinsejr mere. Når det kommer til Bluetooth-forbindelsen, vinder den nemlig knebent. Når vi tilslutter et Bluetooth-headset for at lytte til musik og foretage opkald, er forbindelsen bedre på Galaxy S II. Vi kan gå 5 meter væk fra telefonen, før forbindelsen hakker. Det er en hel meter mere end med iPhone.

Specifikationer

Processor: Arm Cortex A9 Dual Core-processor
WiFi: 802.11b/g/n
Skærm: 4,27” Super Amoled Plus
Kamera: 8 megapixel
Kapacitet: 16 GB
Dimensioner: 125,3×66,1×8,49 mm
Vægt: 116 gram

Og vinderen er …

Afgørelsen ligger i detaljerne. For der er tale om to næsten ligeværdige telefoner. Men iPhone 4S løber med en kneben sejr på kvalitetsindtrykket, på skærmens opløsning, på kameraet og det fine stemmestyringsprogram.
Det skal dog med i bedømmelsen, at Samsungs smartphone er billigere end Apples, cirka 400 kroner ved 16 GB-modellerne.

[pt id=’2018820′ size=’large’ link=’file’]

 

Hidtil har smartphone-markedet været domineret af Android- og Apple iOS-telefoner. Men nu er freden måske forbi, og kampen om ”verdensmesterskabet” i mobil får en ny, stærk deltager.

Microsoft Windows Phone-styresystemet bliver for alvor værd at overveje, når Nokia lancerer sine første smartphones med dette system. I februar er der premiere herhjemme for blandt andet Nokia Lumia 800, som der er store forventninger til.

[pt id=’2018823′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Nokia slår nu tilbage med Windows-mobiler. Måske en udfordrer på markedet.”‘]

Nokia slår nu tilbage med Windows-mobiler. Måske en udfordrer på markedet.

Materialekvalitet: iPhone 4S
Vægt: Galaxy S II
Skærmstørrelse: Galaxy S II
Billedkvalitet: iPhone 4S
Brugervenlighed: iPhone 4S
Kamera: iPhone 4S


iPhone 4S
  • Pris
5
Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Apple iPhone 4S 32GB
TAGS
iPhone 4S
Microsoft Windows Phone
Samsung Galaxy S II

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S